Лесни техники за комфортно раждане

Лесни техники за комфортно раждане

Всяка жена си мечтае за безпроблемно, лесно и бързо раждане. За наша радост съществуват няколко изпитани хитрини, които действат безотказно и облекчават болката. Горещо ви ги препоръчваме, когато започнете да усещате, че наближава голямото събитие.

 

При първата фаза на раждането започват контракциите, които са с различна продължителност и честота. Не се панирайте, когато усетите, че бебето започва да излиза. Най-добре е да се изправите и да се наклоните леко напред като за опорна точка може да използвате партньора си или масата.

 

Когато стоите прави главата на бебето оказва натиск върху шийката на матката и я разширява като по този начин малкото се намества по-надолу в таза ви. Като се наведете леко по време на контракцията плодът заема най-подходящата позиция за раждане. Гравитацията е друг фактор, който спомага родилния процес.

 

Другият вариант, който може да пробвате, е да седнете на стол с лице към облегалката. Сложете възглавница между корема си и облегалката и се наклонете леко към нея. Така тазът ви се отваря и бебето има възможност да слезе надолу. Тази позиция позволява да поемете достатъчно въздух без да се чувствате странно. Най-хубавата част е, че съпругът ви може да ви масажира безпроблемно, защото гърбът ви е открит.

 

Ако тези упражнения не се окажат достатъчни, седнете на голяма надуваема топка (родилна топка) с разтворени крака или прегърнете топката като коленете ви са на земята. В тази позиция имате възможност да движите таза си спокойно, докато получавате контракция и така показвате на бебето посоката, в която трябва да се придвижи.

 

На който и вариант да се спрете, важното е да не се плашите от предстоящото събитие и да знаете, че имате подкрепата на семейството и приятелите си.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 02.11.2010|10:34
3
Не е посочен 02.11.2010|10:22
Само да не се разгорещите с масажа, хихихи
2
Не е посочен 02.11.2010|10:21
Хмммм, а пък аз си мислех, че е най-добре като започне раждането да откарам съпругата в болница :)))
1
Не е посочен 02.11.2010|10:19
И така: "Не се панирайте, когато усетите, че бебето започва да излиза. Най-добре е да се изправите и да се наклоните леко напред като за опорна точка може да използвате партньора си или масата. .. Тази позиция позволява да поемете достатъчно въздух без да се чувствате странно. Най-хубавата част е, че съпругът ви може да ви масажира безпроблемно, защото гърбът ви е открит." О.о
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay