На път със самолет по време на бременност - част I

Летене със самолет по време на бременност - част I

Ако се чудите дали да предприемете малко романтично бягство с любимия преди да станете трима – не се чудете повече! Щом бременността не е рискова, няма защо да не отскочите за уикенда до някоя от страните ни съседки или да посетите роднините. За по-далечна дестинация, при която трябва да пътувате по въздух, първо се консултирайте с личния си гинеколог и имайте предвид следните неща:

 

Най-доброто време за пътуване по принцип или със самолет е когато сте навлезли във второто тримесечие. Тогава рискът за вас и плода е най-малък. През този период умората, която повечето жени чувстват през първото тримесечие, отшумява. Също така полезно е да знаете, че лекарите не препоръчват пътуване по въздух след 32 седмица ако носите близнаци, и около 20-а седмици ако ще имате тризнаци.

 

Налага ли се да пътувате със самолет, първо проучете правилата на компанията, с която сте избрали да пътувате. Повечето авиокомпании не позволяват на жени в 36-а седмица на бременността да пътуват. Пътуването с кола е препоръчително през този период.

 

За предпочитане е да тръгнете по-рано за летището, за да избегнете неприятните ситуации, които могат да възникнат. Помолете за място в предната част на самолета, така ще имате по-лесен достъп до тоалетната и до обслужващия персонал. Вземете си малка възглавничка за гърба, за да се чувствате по-добре и облечете по-широки дрехи.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay