Новите технологии не са детегледачка!

Новите технологии не са детегледачка!

Новите технологии не са детегледачка!

Голямата черна кутия с хипнотизиращ ефект, наречена телевизор или компютър, е най-лесното решение да успокоите палавото дете или да си дадете 30-40 минути време за почивка. Казвам го най-отговорно. Факт е, че голяма част от децата, прекарват времето си пред телевизионния екран или монитора на компютъра. Това е по-лесното решение. Понякога. Давам си сметка също така, че времената са други и наследниците ни са деца на новите технологии, но всяко нещо си дава отражение.

 

Според данните от ново австралийско проучване децата, които прекарват твърде дълго време, гледайки телевизия, страдат от повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане и диабет като пораснат.

 

Резултатите на учените от университета в Сидни сочат, че шест и седемгодишните деца, които прекарват по-голямата част от времето си пред телевизора, имат стеснени артерии зад очите.

 

"Родителите трябва да накарат децата си да се разхождат по-често и да не водят толкова заседнал начин на живот" смята д-р Бамини Гопинат.

 

В проучването вземат участие 1500 шест и седемгодишни деца в 34 начални училища в Сидни. Средно, децата прекарвали по 1,9 часа на ден, гледайки телевизия, и 36 минути в организирана физическа дейност.

 

Тези, които имат повишени нива на физическа активност – малко над час или повече, имали значително по-големи артерии на ретината от останалите деца.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay