Моногамността е в природата на мъжете

Мъжете са моногамни

Моногамността е в природата на мъжете

Въпреки покачващото се ниво на разводи и безкрайните холивудски секс скандали, мъжете не обичат да изневеряват. Данни от ново проучване, проведено в Университета във Флорида, показват, че на мъжете им е в природата да нямат интерес към привлекателни жени, ако са в сериозна връзка.

 

Как са стигнали до този извод? Две групи мъже – свободни и в сериозна връзка, са класирали атрактивността на една жена в пика ѝ на фертилност (т.е. е била в овулация, което е научно доказано, че мъжете много харесват). Групата на обвързаните мъже са видели жената като много по-неатрактивна от другите, които са свободни.

 

"Изглежда, че мъжете наистина са се опитвали да предотвратят дори най-малкото изкушение от овулиращата жена", каза доктор Манер – водещ на проучването, пред New York Times.

 

"Те сами се опитват да убедят себе си, че тя не е толкова привлекателна. Подозирам, че някои от тях са успели да се убедят в това си твърдение. Други може и да са усетили прилив на забранени желания, но вероятно само изразяването на глас на липсата на привличане им е помогнало да ги подтиснат."

 

Това са много показателни новини в проучванията в сферата на взаимоотношенията. Последните години се наблюдава тенденция, че е по-интересно да се проучва как една двойка се задържа заедно, а как се е събрала.

 

Много чухме и четохме относно начините по които оптимизираме атрактивността си. Но сега - защо и как ние поддържаме моногамия е много повече под микроскопа на изследователи.

 

Някои открития до сега: много по-вероятно е за един мъж да изневери, ако жена му носи парите вкъщи; ако на един мъж "не му е позволено" да гледа други жени, е в по-възможно да иска да го прави. Също, жените трябва да се хващат с мъже, които са по-грозни от тях като по този начин смаляват шанса да им бъде изневерено. Понякога обаче, това ги кара да искат да изневерят дори повече... с две думи – формула май няма!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay