От приятелство към връзка - възможно ли е?

Искате повече от приятел, кажете си

От приятелство към връзка - възможно ли е?

Имате си най-добър приятел. Мъж. Вие сте жена. Но някак, всеки път като го погледнете ви се иска да имате повече. Как да се превърнете от приятелка в... друга приятелка?

 

Първо трябва да се уверите, че и той като вас би искал нещо повече

 

Дали и той е толкова обвързан с приятелството ви, колкото сте и вие? Инвестира ли също толкова време, енергия, внимание и емоции? Ако ви се обажда, за да си направите планове, значи все пак мисли за вас и му е приятна вашата компания. Същото се отнася и ако се обажда просто да провери как сте или да провери как е минало еди кое си, което сте му казала, че ще правите. Иска ли подкрепа и съвет за нещата в неговия живот?

 

Не тръгвайте по заобиколен път. Ако наистина искате да знаете, просто трябва да бъдете честни и да попитате. Разбира се, че много от нас ги е страх от отговора, в крайна сметка никой не обича да бъде отхвърлян, особено от приятел. Но ако се замислите, може би си струва риска.

 

Винаги има вероятност да загубите приятел заради неудобството, което ще се появи вследствие на отказа. Но ако си изиграете картите внимателно и както трябва, дори да не се получи между вас като двойка, пак има начин да съхраните отношенията си.

 

Ако сте готови да предприемете първата стъпка, ние сме готови да ви дадем няколко първоначални съвета, така че да улесните положението си:

 

Посадете семето на идеята в главата му

Изкажете желанието си за нещо повече от приятелство - по небрежен и спокоен начин. Кажете нещо, което оставя една вратичка, която му позволява да направи избор: "Знаеш ли, понякога, в някои моменти... чувствам искра към теб, което ме кара да се чудя дали няма нещо повече между нас. Забелязвал ли си?" Вгледайте се в реакцията му, дали няма да прояви интерес към думите ви или дали и той не си го е мислил, или просто е в шок? Ако няма интерес – няма проблем, просто му дайте да разбере, че ВИЕ нямате проблем и искате да продължите да си бъдете приятели.

 

А ако пък и той прояви интерес....

 

Съгласете се на експеримент

Ако той признае, че също изпитва нещо повече и е любопитен какво може да се получи, обсъдете идеята за експеримент, за да усетите какво ще е усещането, ако встъпите в романтичната страна на връзката ви. Под "експериментиране" значи, че и двамата се съгласявате, че за един определен период от време, например месец – ще изпробвате с повече от приятелство. Така накрая на този един месец ще можете да си направите равносметка и в случай, че някой от двама ви не се чувства добре, ще сложи край по-лесно.

 

Разберете се да бъдете напълно откровени един с друг. Дайте му да разбере, че искате абсолютно честна комуникация и че сте наясно с възможността връзката помежду ви да не проработи. Той трябва да знае, че за вас приятелството е много важно. 

 

Нещата бързо могат да станат конфузни и странни, така че веднъж седмично подпитвайте как се чувства, опипвайте почвата, в случай че още не се е отпуснал достатъчно, че сам да ви покаже накъде вървят нещата.

 

Общо взето това е доста деликатна ситуация и вариантът, в който се получава между вас не гарантира щастие и синхрон. Също така опцията, в която не преуспявате като двойка, но си оставате приятели е едно доста оптимистично виждане.

 

Хубаво е да си прецените ситуацията и да си дадете сметка колко точно държите на приятелството с този човек и да сте наясно, че сте спокойни с това, че може да загубите част от него.

7 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay