"Дни на класическата китара" стартират във Варна от утре

Дни на класическата китара

Инструмент на виртуозността, под чиито звуци се ражда любов, омраза, страст... и традиционен празник! "Дни на класическата китара" е събитие, което се провежда ежегодно от 1987 г. В него участват китаристи от Варна, Бургас, Шумен, Силистра, Провадия, Каварна, Балчик и други градове от североизточна България.

 

Организатори са Национално училище по изкуствата "Добри Христов", Община Варна и Музикална къща и ателие "Канев".

 

Прослушването на участниците е в четири групи и се провежда в Концертна зала на Национално училище по изкуствата "Добри Христов", Варна. Кандидатите за изява са разделени в три групи: ученици от първи до четвърти клас, от пети до осми клас и трета възрастова група – млади музиканти от девети до дванадесети клас. Предвидена е и специална четвърта група, съставена единствено от камерни ансамбли.

 

На вечерните концерти, които ще се проведат на 18, 19 и 20 март от 18:00 ч. в залата на Държавен куклен театър - Варна, професионални китаристи от страната ще изнесат свои рецитали пред варненска публика. Жури ще определи най-талантливите ученици, които ще участват в Гала концерта за закриване на събитието. Почетен председател на журито е известният варненски китарист Любен Хараламбиев.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay