"Момичето с татуирания дракон" постави рекорд сред електронните книги

Най-четената електронна книга

"Момичето с татуирания дракон" постави рекорд сред електронните книги

Електронната версия на книгата на Стиг Ларшон "Момичето с татуирания дракон" (в български превод "Мъжете, които мразеха жените") е била продадена в общ тираж над 1 милион екземпляра, съобщава в. "Ню Йорк таймс", цитиран по БТА. Тиражът е рекорден, отбелязва изданието.

 

Досега нито едно издателство не е съобщавало, че електронна версия на конкретно произведение е била продадена в тираж от над 1 милион екземпляра.

 

Общо продадените електронни книги от трилогията на Стиг Ларшон "Милениум", в която влиза и "Момичето с татуирания дракон", вече надхвърлят 3 милиона броя. По данни на в. "Ню Йорк таймс" само за месец в САЩ се купуват около 500 000 книги на Ларшон във всички формати.

 

Стиг Ларшон (1954-2004 г.) е известен шведски журналист и писател, чиито разследвания изобличават антидемократичните, дясноекстремистките и расистките практики в обществото и медиите.

 

Ларшон умира от сърдечна криза на петдесетгодишна възраст наскоро след като е предал на издателя криминалната си поредица "Милениум" и не доживява да я види отпечатана. Носят се непотвърдени слухове, че смъртта му не е случайна и е свързана с дейността му на разследващ журналист.

 

В романите му главни герои са Лисбет Саландер, момичето хакер и социопат, както и Микаел Блумквист, разследващ журналисти издател на в. "Милениум".

 

Трилогията "Милениум" е издадена на български от "Колибри".

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 15.08.2013|19:17
Лисбет Саландер не е социопат, тя е асоциална хакерка с много драматична съдба.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay