"Портрети на планети, морета и..." в Унгарския културен център

"Портрети на планети, морета и..."

Никога не е късно да сбъднеш мечтата си или да откриеш свой талант, за който не си подозирала - в това ни убеждава художничката Евгения Маринчева не толкова с картините си, колкото с личната си съдба.

Евгения по образование е строителен инженер, но преди седем години най-неочаквано започва да рисува с маслени бои, без четки - само с ръце. Така открива таланта си, а в последствие го доразвива в хоби-клуб "Импресия”, за да достигне момента на първата си самостоятелна изложба. Тя носи името "Портрети на планети, морета и..." и ще бъде открита на 17 януари в Унгарския културен институт (София, ул. "Аксаков" 16) от 18 часа. Експозицията и ще се задържи до 26 януари, а нейн куратор е Иван Кулински.

 

Картините на Евгения Маринчева крият дълбок философско-езотеричен замисъл, който я отличава от художниците, които познаваме. Зрителят трябва да се задържи дълго пред всяко платно, за да обхване многопластовите послания на художничката. От нейните творби струят оптимизъм и позитивна енергия. Навярно именно "математическият” усет на Евгения Маринчева придава деликатното чувство за естетика, което ни връхлита от картините й.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay