Всички са голи пред обектива на Спенсър Туник

Гурото на голотата - този път в Мъртво Море

Американският фотограф Спенсър Туник, известен със снимките си на стотици голи хора в различни кътчета на света, е избрал мястото на новия си проект - Мъртво море в Израел, разбрахме от БТА.

 

Фотографът признава, че отдавна мечтае да осъществи проект именно в Мъртво море. Ави Фрухтер, човекът който се занимава с организацията, първоначално се тревожи, че няма да успеят да се намерят достатъчно доброволци, които да се снимат голи. За негово щастие местни студенти организират интернет кампания и много бързо успяват да привлекат няколко хиляди участници в проекта.

 

Самият фотограф възнамерява да финансира начинанието с дарения. Надеждите на Туник са, че ще успее да събере 60 000 долара до 6 юни.

 

Туник остава в историята като човекът, заснел хиляди голи хора още преди 20 години. И до днес той организира фотосесии в различни части на света, сред които Лондон, Ню Йорк, Мексико, Барселона, Амстердам. Грандиозен успех постига с рекордния брой участници за фотосесия, направена в Мексико - 18 000 души!

 

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay