Зона за URBAN щуротии

Ударни подаръци в последния момент

Сигурно вече сте чували за Zona Urbana или поне сте виждали нещо, което идва оттам. Това не е Страната на чудесата, поне не е такава, каквато я е опознала Алиса. Но всичко в магазина е също толкова откачено – като за готиния, модерния свят. На въображението и новите чудеса. Влизаш и се чудиш къде си попаднал, а после се чудиш как да си тръгнеш, без да си вземеш поне 5 неща. За галерията съм избрала продуктите, които аз си харесах, но искрено ви препоръчвам сами да си причините удоволствието от разглеждането на това място. Освен всичко останало, което ще видите, от тавана висят хитро изработени лампи от рендета, бебешки гърнета, туби от "Mr. Proper” и какви ли не уж всекидневни неща.

Зона за URBAN щуротииКреативните умове, които стоят зад този откачен рай, разказаха каква е основната идея на дейността им. Да заменят традиционните материали (като кожа и платове, например) с онези неща, които хората смятат за боклуци и изхвърлят с лека ръка. Zona Urbana е фабриката, която прави от боклуците чудеса. Така се запазва поне малка част от природата, тъй като на нея изобщо не ѝ е приятно ежедневното изхвърляне на найлони, гуми, пластмаси... Оказва се, че те могат да бъдат изключително приятни като се преродят във формата на различни аксесоари.

Най-големият хит в момента са чантите и портмонетата от партитури и стари вестници. Сред материалите видях дори автентичен лист от ученическа тетрадка! Не са за изпускане и чантите с грамофонни плочи на Лили Иванова и други естрадни изпълнители. В няколко чанти от рециклирани материали пък са внедрени канелки от кутии за вино. "Лего" обици с поставка за конструктор, на която да се монтират, когато не ги носим. Гривни, в чиято субстанция са "замразени" цигарени фасове, ръждясали болтове, хлебарки или мухи. Със сигурност съм пропуснала някои важни неща, но не се съмнявам, че интересът ви е вече запален.

Зона за URBAN щуротии
 "Нашите продукти са провокация за клиентите. Във всеки модел има нещо като виц. Голяма част от използваните материали не могат да се зашиват и там идва голямата игра. Подлепваме ги, обработваме ги за вода, за да могат да издържат като нормални промазани платове" - обясни един от създателите на Zona Urbana. Аз пък ви гарантирам, че плодовете от целия този труд заслужават внимание и ще се превърнат в най-запомнящия се подарък на партито. 

В "Зоната" (магазина, не квартала) живеят и няколко интересни вида играчки. "За деца над 16 години, защото са малко по-брутални." Образите се предлагат в различни цветове, но всеки е със собствено име и категоричен характер. Всеобщият любимец се казва Люлин 5. "Той е кръстен на цял квартал и си има дупка на устата, където се слага истинска цигара. Пуши,ходи без гащи, по цялото тяло има тик-так копчета и с тях се закача, чеше и пипа навсякъде. Мата е неговата жена, и тя е гола, но сме ѝ сложили гащи да не стряска баби-моралистки." Сред останалите +16 играчки се нареждат: Мунди, който е подъл, мрази майки с деца и меденки; кучето Любчо - "Много обича спагети и мента с мляко. Адски мрази таксиметраджии. Ваксиниран,обезпаразитен,с родословие."; прасенцето Краси пък е пристрастено към интернета и като порасне, иска да стане DJ Свиня.

Зона за URBAN щуротииЗона за URBAN щуротии Зона за URBAN щуротии  

Алиса нека си седи в страната с хапченцата и гъбките - ние предпочитаме Zona Urbana!

17 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 13.01.2012|16:12
много обичам ърбан щуротии
1
Не е посочен 22.12.2011|17:30
Чудна статия! Горда собственичка съм на няколко нещица, сътворени от ултра креативните умове на хорицата от Zona Urbana, трябва да си призная обаче, че като върла вегетарианки винаги съм си мечтала и даже тази година отново писах на Дядо Коледа да ми донесе Мата. :)))
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay