Иначе казаните стихове на Иванка Могилска очакват софийската си премиера

Иначе казани стихове

Иначе казаните стихове на Иванка Могилска очакват софийската си премиера

Иначе казано

Страхува се от малките дни.
От косматите им тела.
От следите, които оставят при допир.
Страхува се от големите дни.
От своенравното слънце.
От раните, които оставя, погалвайки.
Никога не присъства изцяло
в дните за размисъл
и дните за после.
И му се ще да попита:
"Това ли беше нашето бъдеще?" 

 

Ако стихът по-горе ви допада, значи ще харесате и цялата стихосбирка, на която е дал име. "Иначе казано" е трета книга на младата писателка Иванка Могилска. Тя дебютира на литературната сцена през 2005 г. с "ДНК" - книга с поезия, която спечели награда "Пегас" в конкурса "Южна пролет. След това се появи романът й "Места за загубване", с който авторката участва на срещата на европейските романисти дебютанти по време на Международния фестивал на книгата в Будапеща през 2008 г.

 

Сега на ред е отново поезията - в "Иначе казано" стиховете не започват и не свършват. Разположени са в пространството като двама, които се обичат. Достатъчни са си. Иванка Могилска е ежедневната жена с глобално мислене. Тя е точно това, което би трябвало да е поетът: тя извън себе си, наблюдаваща се с очите на някой, който е не-тя.

 

Пловдивската премиера на "Иначе казано" беше вчера, 17 февруари, в галерия U P.A.R.K. Ще има представяне на книгата и в София - датата е 23 февруари, а мястото - галерия "Снежана" на ул. "Денкоглу" 30. Предварително авторката е помолила хора, които обичат книгите, четенето, а и писането, да си изберат по едно стихотворение от "Иначе казано" и да го прочетат на премиерата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay