Кой ще се окичи с тежката корона на „Евровизия 2011“?

Търси се

Кой ще се окичи с тежката корона на „Евровизия 2011“?

БНТ обяви списък с близо 60 изпълнители, които имат шанса да представят България на конкурса "Евровизия", който тази година, ще се проведе в Германия.


Изпълнителите са избрани от специална Академия, в която членуват музикални специалисти и хора от музикалния бизнес.


Сред певците, които ще се борят за шанса да представят страната, са утвърдени и обичани изпълнители като Васил Найденов, Георги Христов, Михаил Белчев, Орлин Горанов и Милена Славова. От по-младите музиканти в списъка присъстват имената на Лора Караджова, музикалните идоли Маги Джанаварова, Невена Цонева, Тома, Нора и Поли Генова.

 

Сред групите Академията е избрала Б.Т.Р., ФСБ, Д2, Мастило, Остава, Gravity Co.

 

Между избраниците място са намерили и поп – фолк звездите Десислава и Преслава.

 

Интересен е фактът, че и Деян Неделчев, по известен като Деян Икебаната, също е събрал точки от компетентното музикално жури.

 

Миро е предложен отново да ни представя на "Евровизия", въпреки че миналата година не успя да се класира за финала.

 

Имената на избраните изпълнители са публикувани по азбучен ред и не може да се определи кой от тях е събрал най-много точки от гласуването на Академията. По регламент членовете на Академията трябва да преговарят с първите десет, ако някой от тях откаже, да му търсят заместник сред следващите в класацията.

 

Предстои държавната телевизия да представи списъка с десетте окончателно избрани изпълнители. Те имат право да се включат в конкурса с до три песни, които ще могат да представят на голям концерт на 23 февруари. Победителят ще бъде избран чрез гласуване на членовете на Академията и зрителите на шоуто, които ще изпращат смс-и за избраника си.

 

Според официалната информация до момента Любо Киров (бившият вокалист на група "Те") вече е отказал участие в надпреварата, а Поли Генова и БТР са приели поканата.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay