Коледна благотворителност в арт галерията на хотел Шератон

Коледен базар в арт галерия

На 18-ти и 19-ти декември в арт галерията на хотел "Шератон” ще се състои дванайсетият пореден коледен базар на международната благотворителна организация "Марш на Любовта”. По традиция на него се предлагат ръчно изработена коледна украса, произведения на изкуството, картини, сувенири, бижута, свещи и много други изненади, а събраните средства ще се изразходват изцяло за подпомагане на деца сираци, възрастни хора и други нуждаещи се.

 

На откриването на базара в събота от 11 часа ще свирят ученици от НМУ "Любомир Пипков” и студенти от ДМА "Панчо Владигеров”, а в 11 часа на следващия ден Валентин Асенов ще изпълни български и италиански коледни песни.

 

Коледните и великденските базари на "Марш на любовта" се провеждат всяка година по едно и също време в Атина, Солун и София. Фондацията развива своята дейност в България повече от 12 години, а нейни представителства има в Италия, Франция, Бразилия и Гърция. Чрез своите програми тя подпомага основно деца сираци и бедни възрастни хора. Дейността на фондацията е основана изцяло на доброволен принцип и нито един от нейните сътрудници, включително и административният състав, не получава заплащане, затова и всички постъпления се използват изцяло за подпомагане на нуждаещите се.

 

Отскоро фондацията работи и по две нови инициативи. Организират се лекари доброволци от цялата страна, които да изнасят беседи в училища от бедни райони. На тези срещи медиците ще подобряват здравната култура на децата, като им разясняват принципи за поддържане на хигиената и предпазване от заболявания. Проектът ще стартира на територията на община Угърчин, но се планира да обхване цяла България. За целите на здравните обучения се подготвят печатни материали, а на беседите ще се раздават и подаръци за подобряване на хигиената на децата.

 

Другата инициатива на "Марш на Любовта” ще се реализира със съдействието на Младежки театър "Николай Бинев”. Планира се през следващата година 2000 деца от бедни райони да бъдат заведени безплатно на театрални постановки, като за целта ще бъде осигурено и транспортирането им с автобуси до столицата. Отново съвместно с Младежкия театър и с помощта на проф. Андрей Аврамов стартира и подготовката на благотворително представление на мюзикъла "Коса”, което ще се състои на 21 май 2011 г.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay