Уличното изкуство на Бристол

Арт кварталът на Бристол

Градът е Бристол, но този път няма да говорим за типичните му забележителности като катедрали, музеи, театри или опери, а за една негова по-различна страна.

 

Става дума за областта около Джамейка стрийт и Стейкс Крофт, където цари истинска революция в съвременното улично изкуство. Група от местни артисти, наричаща себе си Peoples Republic of Stokes Croft, са се заели да преобразят тази част от града, като създадат нещо като голям арт квартал, в който всеки може да се изяви стига да има желание. Ако се озовете там, задължително се отбийте през стената, на която всеки може да надраска каквото си пожелае, без да се притеснява, защото мотото е, че упражненията водят до съвършенство.

 

Освен да попиете от градската култура, можете да посетте и уникалните барове и кафенета в района, като "Ловъли пайс” където се предлат най-добрите пайове, от които дори Кралицата е опитвала, или пък да се отбиеш през кино "Дъ Кюб".

Можете да се върнете с много ценни сувенири, тъй като в Peoples Republic има галерии и магазинчета където се продават интересни платна, което е доста по-добър спомен от магнитче за хладилник.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay