Предимства и недостатъци на кремообразните сенки за очи

Предимства и недостатъци на кремообразните сенки за очи
Canva

Овладяването на изкуството на сенките за очи изисква време и търпение. Ако нямате достатъчно нито едно от двете, можете да се улесните като прибавите към колекцията си стик или кремообразни сенки за очиИзползвайки същата концепция като червилото, сенките за очи се поставят в апликатор с форма на молив или пастел и се извиват, за да разкрият цвета. С неговия заоблен или заострен връх и кремообразна текстура, вие просто плъзгате продукта директно върху клепача си, точно където искате. Много известни гримьори споделят, че употребата на такъв тип сенки е лесна като детска игра.

Те също така се предлагат във водоустойчиви формули и можете да избирате от различни покрития като блясък, металик и мат. Като бонус, кремообразните сенки за очи са чудесни за корекции в движение, т.е. край на счупените палитри сенки за очи на дъното на чантата ви.

Ако досега не сте пробвали кремообразни сенки, сигурно се чудите какви са предимствата, но и недостатъците им. Ето сега ще разберете:

Предимства на кремообразните сенки за очи:

  1. Интензивност на цвета: Кремообразните сенки обикновено имат по-наситени и ярки цветове в сравнение с прахообразните. Те могат да предоставят на вашите очи по-силен и дълбок цвят.

  2. Лесно нанасяне: Кремообразните сенки се нанасят гладко и се разнасят по-равномерно върху клепача. Те могат да бъдат нанесени с пръсти или с помощта на четка за сенки.

  3. Дълготраен ефект: Поради своята кремообразна текстура, тези сенки имат склонност да се задържат по-дълго върху клепача в сравнение с прахообразните. Те не се разпръскват или размазват и могат да се запазят свежи и наситени през целия ден.

Недостатъци на кремообразните сенки за очи:

  1. Трудно се блендират: Понякога е трудно да се разнесат равномерно и да се смекчи границата между различните цветове. За постигане на желания ефект може да бъде необходимо повече усилия при смесването.

  2. Опасност от изсъхване: Ако не се съхраняват правилно или ако са подложени на висока температура, кремообразните сенки може да започнат да се събират около капака на опаковката или дори да изсъхнат. Това може да ги направи негодни за използване.

  3. Подходящи за суха кожа: Кремообразните сенки често са по-подходящи за суха кожа, тъй като могат да имат хидратиращ ефект. Ако имате мазна кожа, ефектът няма да е особено добър.

  4. Ограничен избор на цветове: Въпреки че пазарът предлага широка гама от кремообразни сенки, изборът обикновено не е толкова разнообразен, колкото при палитрите с прахообразни сенки.


1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay