Домашна смес за палачинки - защо не?

Домашна смес за палачинки - защо не?
Pexels

Приготвянето на палачинки от нулата не трябва да е сложно или да отнема много време. Направете процеса лесен и вкусен с тази домашна смес за палачинки. Разбивайте партида от тази суха смес на всеки няколко месеца и ще сте готови да правите палачинки, когато сърцето ви пожелае.

Ще бъдем честни. Имаме особен афинитет към закуската. Това вероятно е любимото ни ястие за приготвяне! 

Подобно на много други хора, едно от предпочитанията ни за закуска са палачинките, да, дори през делничните дни! 

Ако никога не сте правили смес за палачинки, може да се изненадате да научите, че вероятно вече имате всички съставки. 

Суха смес за палачинки

  • Универсално брашно: Това наистина е най-добрият вид брашно за използване в палачинки. Нямате нужда от специално разнообразие.
  • Захар: използвайте обикновена бяла гранулирана захар.
  • Бакпулвер : Използвайте както бакпулвер, така и сода за хляб, за да направите най-пухкавите палачинки.
  • Сода за хляб : Това създава перфектната химическа реакция за пухкави палачинки.
  • Сол : Използвайте достатъчно, за да подобрите другите съставки.

Тесто за палачинки

След като сухата смес е приготвена, ще трябва да добавите няколко мокри съставки, за да направите тесто за палачинки. За целта ще ви трябва:

  • мътеница
  • мляко
  • яйце
  • масло
  • екстракт от ванилия

(Странична бележка: Можете да направите мътеница у дома. Просто добавете 1 супена лъжица бял оцет ИЛИ 1 супена лъжица пресен лимонов сок към 1 чаша мляко. Разбъркайте, за да се комбинират.)

Как да направя

  1. Просто вземете голям буркан, хвърлете вътре тези съставки, разбъркайте, за да ги смесите, и вашата смес за палачинки е готова!
  2. За да направите тестото, разбийте заедно всички мокри съставки и след това добавете към приготвената домашна смес за палачинки. Толкова е просто. Вашето тесто за палачинки е готово.

Съставки

Суха смес:
  • 3 1/2 чаши брашно
  • 1/3 чаша захар
  • супени лъжици бакпулвер
  • чаени лъжички сода бикарбонат
  • чаена лъжичка сол
Мокра смес:
  • 1/2 чаша мътеница
  • 1/2 чаша мляко
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица разтопено масло (оставете да изстине преди употреба)
  • 1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
Инструкции
  • За да приготвите сместа за палачинки, добавете брашното, захарта, бакпулвера, содата и солта в голям буркан или съд. Използвайте бъркалка, за да смесите добре всички съставки. Тази смес за палачинки може да се съхранява до три месеца.
  • За да приготвите тестото за палачинки, добавете мътеницата, млякото, яйцето, разтопеното масло* и екстракта от ванилия в средно голяма купа. Разбийте заедно, за да се комбинират. Добавете 1 чаша готова суха смес. Разбъркайте, докато се комбинират. Оставете сместа да престои 1-2 минути преди готвене. *оставете разтопеното масло да се охлади малко преди да добавите.
  • Поставете тигана на средно слаб огън. Намажете с масло. Оставете маслото да се разтопи. (По избор: Отстранете излишното масло с хартиена кърпа.)
  • Изсипете 1/4 чаша* от тестото върху горещата намазнена с масло решетка. Печете палачинката, докато отгоре се образуват мехурчета, а дъното стане златисто. (Това ще отнеме около 4-5 минути.) Обърнете палачинките и гответе още около 2 минути, докато станат златисти.
  • Сервирайте с масло и чист кленов сироп.
  • Тази рецепта ще направи 10 палачинки със суха смес, останала.

Хранителна стойност:

Калории: 218 kcal | Въглехидрати: 42 g | Протеин: 6 g | Мазнини: 3 g | Наситени мазнини: 1 g | Холестерол: 22 mg | Натрий: 656 mg | Калий: 85 mg | Фибри: 1 g | Захар: 8 g | Витамин А: 98 IU | Калций: 131 mg | Желязо: 2мг
0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay