Кексчетата Павлова имат хрупкава външност с мека вътрешност, подобна на маршмелоу, а тези мини кексчета са идеални за гости. Допълнете с малко бита сметана и малинов сос за перфектен вкус. Това е очарователен пролетен десерт, който ще впечатли всички членове на семейството и гостите ви.
Важно е да полеете с малиновия сос веднага преди сервиране, за да може кексчетата да не омекнат.
Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
За кексчетата:
9 белтъка
щипка сол
400 грама захар
1 с.л. царевично нишесте
1 с.л. бял оцет
1 ч.л. ванилов екстракт
За топинга:
350 грама малини
50 грама захар
1 с.л. царевично нишесте
сокът от 1/2 лимон
бита сметана
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 150 градуса и сложете хартиени формички в две форми за мъфини.
Разбийте белтъците, заедно със солта, на сняг. Докато миксерът работи, добавете много бавно гранулирана захар и продължете да разбивате.
Добавете царевичното нишесте, оцета, ванилията и продължете да разбивате. Прехвърлете в пош и напълнете формичките за мъфини със сместа.
Намалете малко градусите и печете 30 минути. След това трябва да се охладят за 1 час, без да ги вадите от фурната.
Междувременно сложете малините, захарта, нишестето и лимоновия сок в тенджера. Оставете сместа да заври и да се готви 7-8 минути.
Прецедете малиновия сос и оставете да се охлади напълно.
Декорирайте кексчетата с бита сметана, след което полейте с малиновия сос и сервирайте.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |