Коблер с ягоди и ревен

Коблерът с ягоди и ревен е изключително свеж и много вкусен десерт, подходящ за пролетта. Покрит е с дебела, подобна на бисквити кора, която е поръсена със захар за страхотно хрупкава текстура. 

Ето как да приготвите този вкусен десерт:

Необходими продукти:

За пълнежа:

600-700 грама ревен

500 грама ягоди

3/4 ч. захар

2 с.л. царевично нишесте

2 с.л. тапиока

1 с.л. портокалов сок

1 ч.л. настъргана портокалова кора

За тестото:

1 ч. брашно

3 с.л. кафява захар

2 ч.л. бакпулвер

щипка сол

3 с.л. масло

1/3 ч. мляко

2 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 180 градуса. 

В средна купа разбъркайте ревена и ягодите със захарта, царевичното нишесте, тапиоката, портокаловия сок и портокаловата кора. Оставете да престои 15 минути, като разбърквате на всеки 5 минути.

За тестото: В голяма купа разбийте брашното, кафявата захар, бакпулвера и солта. Добавете и маслото, след което разбъркайте, докато тестото стане на трохи. Добавете равномерно млякото върху горната част на сместа и след това разбъркайте отново, докато се навлажни равномерно. Не прекалявайте с месенето. Тестото ще бъде гъсто.

Прехвърлете пълнежа от ягоди и ревен в дълбок съд за печене. С помощта на лъжица сложете тестото върху пълнежа, като го разделите равномерно на 8 топки. Поръсете равномерно 2-те супени лъжици захар върху тестото.

Печете без капак за около 40 минути, докато тестото покафенее и пълнежът се сгъсти и започне да бълбука. Извадете от фурната върху решетка за охлаждане. Оставете да се охлади за около 30 минути преди сервиране. Този сладкиш се комбинира страхотно с ванилов сладолед.

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay