Коблерът с ягоди и ревен е изключително свеж и много вкусен десерт, подходящ за пролетта. Покрит е с дебела, подобна на бисквити кора, която е поръсена със захар за страхотно хрупкава текстура.
Ето как да приготвите този вкусен десерт:
Необходими продукти:
За пълнежа:
600-700 грама ревен
500 грама ягоди
3/4 ч. захар
2 с.л. царевично нишесте
2 с.л. тапиока
1 с.л. портокалов сок
1 ч.л. настъргана портокалова кора
За тестото:
1 ч. брашно
3 с.л. кафява захар
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
3 с.л. масло
1/3 ч. мляко
2 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 180 градуса.
В средна купа разбъркайте ревена и ягодите със захарта, царевичното нишесте, тапиоката, портокаловия сок и портокаловата кора. Оставете да престои 15 минути, като разбърквате на всеки 5 минути.
За тестото: В голяма купа разбийте брашното, кафявата захар, бакпулвера и солта. Добавете и маслото, след което разбъркайте, докато тестото стане на трохи. Добавете равномерно млякото върху горната част на сместа и след това разбъркайте отново, докато се навлажни равномерно. Не прекалявайте с месенето. Тестото ще бъде гъсто.
Прехвърлете пълнежа от ягоди и ревен в дълбок съд за печене. С помощта на лъжица сложете тестото върху пълнежа, като го разделите равномерно на 8 топки. Поръсете равномерно 2-те супени лъжици захар върху тестото.
Печете без капак за около 40 минути, докато тестото покафенее и пълнежът се сгъсти и започне да бълбука. Извадете от фурната върху решетка за охлаждане. Оставете да се охлади за около 30 минути преди сервиране. Този сладкиш се комбинира страхотно с ванилов сладолед.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |