Двуетажните автобуси Routemaster отново ще кръстосват улиците на Лондон

Нови автобуси в Лондон през 2012

Английската столица Лондон ще върне по улиците си емблематичните "дабълдекър"(double-decker), или двуетажни, червени автобуси. Новите коли на градския транспорт ще бъдат базирани на класическия модел Routemaster, но ще бъдат по-екологични и с по-малък разход на гориво. През 2005г. всички подобни автобуси бяха бракувани, като първа крачка към модернизирането на градския транспорт в Лондон.

Според UK Press Association, новите двуетажни автобуси ще влязат в употреба през 2012г. Кметът на английската столица Борис Джонсън изрази задоволство от въвеждането на новите транспортни средства, като определи червените автобуси като "красиви, стилни и със "зелено" сърце".

Както до 2005г. двуетажните автобуси в Лондон ще продължат да бъдат с кондуктори, които да следят за редовността на пътниците. Освен това новите "дабълдекъри" ще са с 15% по-нисък разход на гориво от съществуващите хибридни автобуси и с цели 40% по-ефикасни от дизеловите коли, които обслужват Лондон в момента.

Очаква се новите автобуси да предлагат и неповторим комфорт на пътниците, но това ще стане ясно със сигурност след малко повече от година, когато червеният автобус отново ще царува по лондонските улици.

16 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay