Китай скоро ще стане водещата туристическа дестинация

Китай превзема туризма

Световната организация по туризъм очаква Китай да се превърне в най-предпочитаната световна дестинация през следващите пет до седем години заради културното разнообразие и наследство, както и заради кулинарията на страната. Именно това привлича туристите.

 

"Китай е страната с най-многобройно население в света, също така е и обширна и пълна с разнообразие. Това означава, че е много привлекателна за туристите и посетителите", казва главният секретар на организацията Т. Рифай пред местна медия, съобщава Ibitimes.

 

Според организацията Китай през 2010 г. е посрещнал 53 милиона посетители. Страната е на трето място в световна класация за най-важните места за туризъм, като побеждава държави като Италия, Великобритания и Германия.

 

Ако Китай продължи да се развива като нова сила в икономически аспект, последствията биха повлияли положително и на туризма в страната. Това предвижда професор по туризъм в политехнически университет в Хонконг. Според него Китай ще се превърне в дестинация номер едно след 2015 година.

 

Според професора вътрешният туризъм, както и броят на външните посетители ще нарасне значително за четири години. Международните полети, пристигащи в Китай, ще достигнат 188 милиона през 2015 година, твърди професорът.

 

Той добавя, че броят на туристите ще се увеличи до 79 милиона през 2015 година, като по този начин азиатската държава ще задмине Германия. Това ще превърне Китай в страната с най-голям туристически пазар в световен мащаб.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay