На британците краката са къси

Великобритания е скучна през уикендите

На британците краката са къси

Повече от една четвърт от хората са принудени да лъжат за времето, прекарано през уикендите, пише belfasttelegraph.co.uk, позовавайки се на ново изследване. Оказва се, че британците имат толкова голяма нужда от публични изяви, че понякога са в състояние да изфабрикуват измислици, простиращи се от спонтанно напускане на града до пиене цяла нощ.

 

Всъщност 26% от анкетираните са отговорили, че биха искали да са малко по-спонтанни през почивните дни, а 18% - че през уикендите никога не пътуват. Синдромът е наречен "weekendvy", след като въпроси са били зададени на 5 000 пълнолетни граждани на Обединеното кралство. Най-много за преживяванията си в почивните дни послъгват в Уелс, следвани от Лондон и Шотландия.

 

Щом се оказва, че всъщност не са машини за партита през почивните дни, какво точно правят британците през уикендите? 29% прекарват времето си в спане. Всъщност терминът "Weekendvy" се отнася за онези анкетирани, които смятат, че техните колеги са си изкарали по-добре от тях през уикенда.

 

"Колкото по-възрастни ставаме, толкова по-трудно признаваме самотата и изолацията си. Този феномен се заформя поради нуждата да показваме на останалите, че все още се борим за мечтите си. В крайна сметка всеки от нас рано или късно попада в капана на баналното и всекидневното.", казва социологът Франк Фуреди.

 

Вижте петте най-чести лъжи, които британците изричат, разказвайки за уикенда си:


1. Че са изкарали страхотно с много веселба, музика и алкохол.

2. Че са били на гости при приятели.

3. Че са били на празнична вечеря.

4. Че са били на романтична вечеря.

5. Че са заминали спонтанно извън града.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay