Региони, които трябва да посетим през 2011

2011 година пристигна и е време да сложим спомените от екскурзиите от 2010 в рамки и красиви албуми и да започнем плановете за нови пътешествия.

 

За по-лесно планиране, ние решихме да ви направим списък с най-интересните и готини (според нас) региони, които да посетим през 2011. Ако не да плануваме, то поне да помечтаем, имайки предвид, че някои от най-красивите дестинации в света излизат малко скъпо.

 

Синай, Египет –Да, Шарм ел Шейх се продава много заради евтиното си зимно слънце, но Синай е много повече от просто удобно място за Европейците да събират тен. Далеч от Коста дел Камел, този величествен пустинен полуостров е дом на мистичната Синайска планинска верига, за която се смята, че е играла важна роля в полагането на трите основни и главни монотеистични религии.

Феноменалният корален риф на Червено море, примамва хиляди гмуркачи от цял свят всяка година, но в последно време се наблюдава нов тип туризъм. Идиличните хижички на брега на морето между Таба и Дахаб сега привличат туристи, които търсят спокойно убежище в Близкия Изток.

Правителството може и да е похарчило много пари развивайки Ривиерата на Червено море с огромните хотели и голф игрища, но някои кътчета от Синай все още имат онова старо хипи настроение, което предполага каравана и хамак.

 

Истрия, Хърватия – оцветете малко Тоскана, разредете туристическите потоци, намалете цените, хвърлете малко мистика и ще получите Истрия. Във формата на сърце, този полуостров с вкус на Италия се намира там, където Хърватия се среща с Адриатика. В летните месеци на курортите на брега се сблъскваш с изкуство, невероятна храна, вино, нестандартно настроение към интериор наречен "Зелена Истрия" - пасторален сън от хълмисти възвишения, селца, провинциални барбекюта и китни ресторантчета.

 

Кападокия, Турция – с бавния ритъм на живот в селцата, изглежда че Кападокия вижда много малко промяна, ако не броим формите, които вятърът подкопава във приказните комини (скални формации). Все пак, бъдете нащрек, защото модерният свят лека по лека си проправя път, и ако искате да видите Кападокия в този ѝ неподправен облик ще трябва да побързате. Напълно си струва да поемете мъчителното пътуване от Истанбул. Веднъж оставите ли зад гърба си Гьореме с многолюдието си и се впуснете в долината на вълнисти бели скали, 21 век сякаш се превръща в чужд далечен свят.

 

Шетландски острови, Шотландия – Ънст и Йел не звучат много британско, нито шотландско честно казано. Но те са само малка част от стоте островчета, които дружно образуват Шетландските острови. Част от Обединеното Кралство, но по-близо до Норвегия, отколкото до островите на Великобритания, част от Шотландия, но на по-малко от 100 км.от Каледонийският северен бряг, Шетландските острови са мястото. Там от всички 100 острова само 2 или 3 са обитаеми. Те може да се окажат последното недокоснато място от Обединеното Кралство.

 

Западният бряг на САЩ – Щати с размер на пощенска марка и мрачен начин на живот? Не съвсем. Западните брегове на Щатите – Калифорния, Орегон, Вашингтон всъщност са широки пространства и свеж градски дъх, провинциален начин на живот, който е в резултат на ревностно еко-движение. Влезте в роля като опитате градските им пилешки супички и биодинамичните вина или пазарувате чисти зеленчуци от фермерски пазари. След което смело излезте навън, където ще откриете вековни национални и публични паркове. Заслужава си.

 

Острови Гили, Индонезия – въпреки етикета "Новата Ибиза" да е невероятно далеч от истината, примамките тук прелъстяват туристите, така че дните и нощите се смесват и седмиците плават в мъгла. Страхотни места за гмуркане сред морски костенурки, акули и слънчеви лъчи запълват дните ви, в случай че не ви се иска по цял ден да левитирате по шезлонгите по плажовете. Няма коли или мотори, които да развалят настроението, особено след като може да обиколите острова пеша, с колело или с каруца теглена от коне. Нощите са бомбата на Гили Траванган, до момента най-известния от трите острова образуващи Гили. За младите души има купони цяла нощ, а за онези, които милеят за спокойствие има автентични къщички на плажа, шикозни хипи студиа и луксозни вили. За всекиго по нещо.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay