Румъния с огромен шанс в туризма

Кейт и Уилиам вдигат рейтинга на Румъния

Румъния с огромен шанс в туризма

Румъния, и по-специално областта Трансилвания, може да регистрира най-големият туристически бум за последните години след слуховете, според които британският принц Уилям и бъдещата му съпруга Кейт Мидълтън ще прекарат медения си месец в Румъния, научихме от БТА.

 

Село Вискри с по-малко от 500 жители и се намира в окръг Брашов. То е било включено в списъка на възможните дестинации за медения месец, наред с по-известни места в Австралия или Сицилия.

 

В края на 2006 г. село Вискри влезе във фокуса на международните медии, когато принц Чарлз, бащата на Уилям, купи две ваканционни къщи и подкрепи финансово възстановяването на местната църква, която е включена в световното културно наследство на ЮНЕСКО.

 

Слуховете за румънски меден месец на Уилям и Кейт се появиха, след като селяни и собственици на пансиони във Вискри разказаха за посещения на официални лица, "които са очевидно част от охраната на кралското семейство".

 

Местните започнаха приготовления, а къщите на принц Чарлз били "нагиздени" в очакване на събитието. Въпреки това, румънските специалисти по туризъм казват, че чужденците няма да се втурнат към Румъния, само защото страната е била спомената спорадично в контекста на "сватбата на века".

 

"Няма да бъдем щурмувани от туристи", заяви Корина Мартин, ръководител на Националната асоциация на туристическите агенции. "Принципно, когато името на Румъния се появи на подобно равнище, сме част от едно издигане, което няма как да платим иначе", коментира Мартин.

 

Румънският крал Михай Първи, принцеса Маргарета и принц Раду са поканени на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, пише днес в. "Евениментул зилей". Вестникът посочва, че въпреки желанието нa младоженците присъстващите на сватбата да не им правят подаръци, румънското кралско семейство е подготвило дарове.

 

Както и в други подобни случаи, подаръците носят румънска специфика. Сега са подготвени два предмета от кожа,създадени специално от Дан Кома, доставчик на кралското семейство в Румъния.

 

Принц Уилям ще получи кожена кутия, а бъдещата принцеса - двойна рамка за снимки, и двете в цветовете
на британското знаме.

 

Бившият монарх на Румъния Михай е пра-правнук на британската кралица Виктория и трети братовчед на кралица Елизабет Втора. Той е управлявал Румъния на два пъти - бил е коронован на шестгодишна възраст и управлява като момче между 1927 г. и 1930 г., и по-късно отново от 1940 г. до 1947 г., когато комунистите го принуждават да абдикира.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay