3 начина да се свържете отново със себе си по време на майчинството

3 начина да се свържете отново със себе си по време на майчинството
Pexels

Майчинството може да бъде много поглъщаща роля - много жени съобщават за чувството, че се губят по време на майчинството.

Това е период от живота, в който много нови майки усещат недостиг на време, енергия, пари, пространство и ресурси. 

Начинът, по който говорим за грижата за себе си в нашата култура, често създава повече срам или чувство на неувереност в себе си, отколкото всъщност помага да подобрим нашето здраве.

Въпреки това е изключително важно да не губите себе си през този период, за да бъдете максимално добри родители и да се чувствате добре. Малко жени обаче успяват да го направят, затова ще ви дадем няколко съвета как да се свържете отново със себе си:

1. Осъществявайте зрителен контакт със себе си в огледалото

И не става въпрос за проверка на грима или състоянието на косата. Всъщност погледнете в собствените си очи. Задайте си този лесен въпрос: "Как си?". Опитайте се да поддържате този зрителен контакт с около 15 секунди по-дълго, отколкото се чувствате удобно.

2. Поемете дълбоко въздух и помислете от какво се нуждае тялото ви

Това едно вдишване е достатъчно, за да направите пауза и да забележите, че сте били жадни от известно време или че ви е студено цяла сутрин. Отделянето на минута, за да посрещнете проста нужда като тази, е точка на връзка с вас.

3. Правете едно нещо, което е приятно за сетивата ви

Удоволствието е огромна връзка и обикновено първото нещо, от което майките се отказват. Това може лесно да предизвика "кой има време за това?!" отговор, така че нека го запазим възможно най-опростен: опитайте се да угодите на едно сетиво. Запалете свещ. Използвайте сапун за ръце или лосион, който наистина ви харесва. Пуснете песен, която харесвате. Сложете любимите си обеци или червило, дори и да не подхожда на разхвърляния ви кок и анцуг. Намирането на един малък начин да задоволите едно от сетивата си само за момент е добър начин да се свържете със себе си.

Изграждането на тези свързващи точки във вашите дни може да ви помогне да не се загубите сред хаоса. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay