5 начина да научите детето на търпение без капризи

Ето няколко идеи

5 начина да научите детето на търпение без капризи

Не всички възрастни са надарени с търпение, а децата са още по-нетърпеливи и от нас. Те вечно искат всичко на мига и желанията им не търпят отлагане. Има някои възпитателни методи, които, обаче, помагат и могат да ги научите да са по-търпеливи и по-малко разглезени. 

Визуализирайте времето

Абстрактното мислене при децата започва да се развива около 9-годишната им възраст. Затова, когато са малки, за тях е трудно да разберат израза "Бъди готов в шест без петнайсет." Вместо това можете да кажете например, че ще се върнете в работа, когато слънцето започне за залязва, че трябва да сте готови след малко, колкото продължава едно миене на зъби и подобни. 

Научете детето на игри, които могат да се играят самостоятелно

Ние, възрастните,  доста често сме заети и затова е добре детето да умее да играе само. Таблетите не са вариант, но вижте, можете да го научите да реди пъзел, да търси някоя вещ или да оцветява или рисува.

Измислете им игри, докато сте навън

Например чакате автобуса да дойде и детето вече нетърпеливо чака. За да го залъжете, трябва да измислите някоя игра. Можете например да го накарате да изброява хората, които са облечени с един и същи цвят на спирката или да показва предметите и магазините, които вижда, и да казва какво знае за тях. Така неусетно автобусът ще пристигне и то няма да хленчи.

Как детето да не ви прекъсва при важен разговор

Ако говорите с някого и детето иска и то да ви каже нещо, можете да направите следното. Научете го да слага ръка върху ръкава ви или рамото, а вие сложете другата отгоре - по този начин значи, че го чувате и рзбирате, без да говори.

Как да научим детето да чака за важни събития или празници

Например предстои Коледа и детето няма търпение да празнувате вече. Можете да го залъжете с творчески задачи или малки подаръчета преди празника.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay