Креативни начини за забавление на децата в лошо време, когато сте у дома

Креативни начини за забавление на децата в лошо време, когато сте у дома
Pexels

Лошото време може да бъде разочароващо, особено когато имате енергични деца, които имат нужда от чист въздух и физическа активност. Въпреки това, с малко креативност и планиране, можете да превърнете тези дъждовни или снежни дни в забавно семейно приключение. В тази статия ще обсъдим няколко творчески начина да поддържате децата си ангажирани и щастливи у дома, когато времето е лошо.

Създайте арт ателие

Децата обичат да създават и изследват света на изкуството. Осигурете им различни материали като хартия, бои, пастели, моливи, лепило и ножици, за да създадат свои собствени шедьоври. Можете също така да ги насърчите да експериментират с нови техники, като рисуване с пръсти или дори създаване на колаж от стари вестници и списания. Не забравяйте да покриете работните им пространства с вестници или пластмасови покривки, за да избегнете бъркотията.

Организирайте научен експеримент

Изследването може да бъде вълнуващ начин децата да учат и да се забавляват едновременно. Има много достъпни научни експерименти, които можете да извършите у дома, използвайки обикновени домакински предмети. Някои идеи включват изригващи вулкани (използвайки оцет, сода за хляб и оцветител), направете слайм или изследвайте свойствата на водата чрез провеждане на състезание с лодки, направени от рециклируеми материали.

Направете куклено шоу

Насърчете въображението и креативността на вашето дете, като организирате домашно куклено шоу. Използвайте кукли, играчки или дори обикновени предмети от домакинството, за да създадете герои и сценарии. Децата могат да пишат своя собствена история, да избират декори и дори да изпълняват песни. Това забавно занимание помага за развитието на техните умения за разказване на истории, актьорско майсторство и креативност.

Играйте настолни игри или пъзели

Има изобилие от настолни игри и пъзели, подходящи за всички възрасти, които могат да бъдат чудесно занимание за лошо време. От класически игри като Монополи до по-модерни опции като Forbidden Island и Ticket to Ride, има нещо за всеки. Пъзелите също са отличен избор, тъй като изискват търпение, логическо мислене и фини двигателни умения.

Гответе заедно

Готвенето е забавен и образователен начин да прекарате времето си с децата си. Изберете проста рецепта, която включва съставки, които вероятно вече имате у дома, и я пригответе заедно. Това не само ще държи децата ангажирани, но и ще ги научи на основни готварски умения и важността на здравословното хранене.

Организирайте филмов маратон

Понякога няма нищо по-добро от това да се сгушите на дивана с топла закуска и любим филм. Създайте удобно място за сядане, направете голяма купа пуканки и изберете филми, които вашите деца ще харесат. Ако имате по-големи деца, можете дори да гледате семейни комедии или анимационни филми, на които можете да се насладите заедно.

Време е за музика 

Ако имате музикални инструменти или обикновени предмети, които могат да се използват като перкусии (като тенджери и тигани), организирайте импровизирана музикална сесия. Позволете на децата да експериментират със звуци и ритми и дори да създадат своя собствена песен. Това е страхотно упражнение за тяхната креативност и чувство за ритъм.

Практикувайте йога или упражнения за разтягане

Включването на физическа активност в деня ви е важно дори при лошо време. Намерете онлайн видеоклипове с йога или упражнения за разтягане, предназначени за деца, и практикувайте заедно. Това не само ще помогне на децата ви да изразходят енергия, но и ще ги научи на важността на редовните упражнения и грижа за тялото.

Четете книги или разказвайте истории

Креативни начини за забавление на децата в лошо време, когато сте у домаPexels

Четенето на книги или разказването на истории преди лягане е прекрасен начин да свържете с децата си и да насърчите любовта към четенето. Посетете местната книжарница или библиотека, за да изберете нови книги или разгледайте дигиталните опции, ако е необходимо. Алтернативно, нека всеки член на семейството сподели история или приказка, която обича.

Не забравяйте!

Не позволявайте на лошото време да попречи на вас и вашите деца да се забавлявате. С малко креативност и планиране можете лесно да превърнете един дъждовен или снежен ден в незабравимо семейно приключение. Опитайте някои от тези дейности и открийте нови начини да се свързвате, учите и се смеете заедно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay