А ние все си изчисляваме прихода и разхода на калории...

Самочувствието е най-успешната диета

А ние все си изчисляваме прихода и разхода на калории...

Тази седмица 44-годишната певица Джанет Джексън разкри, че била принудена да спазва диети още откакто навършила 11 години. Тогава продуцентите на ситкома "Good Times", с който Джанет дебютира като актриса, я посъветвали, че трябва да отслабне. "Това беше тежък път и тежка битка, защото бях много малка и нямах самочувствие", сподели тя, а ние си потвърдихме тезата, че различните хранителни разтройства се базират основно на ниско самочувствие.

 

Също тази седмица стана ясно, че са регистрирани над 1000 смъртни случая след продължително приемане на хапчета за отслабване. Разбира се, става дума предимно за млади жени и жени на средна възраст.

 

Въпросното лекарство било продукт за диабетици, но с времето лекари и пациенти забелязали положителния му ефект върху редуцирането на теглото и постепенно започнали да промотират продукта с това му приложение. Медикаментът предизвиква лесна умора, сърцебиене и задъхване. Уврежда сърдечносъдовата система, в частност сърцето. Пациентки, които са го приемали няколко години, съобщават, че им е невъзможно да изкачат няколко етажа по стълби, нито да извървят кратки разстояния пеша.

 

Ако не искате цялото ви ежедневие да се върти около храната, желанието за нея, чувството за вина след нея и точната справка за приходи и разходи на калории, то просто трябва да проумеете, че отношението към собственото ви тяло зависи на първо място от вашето лично решение дали ще го харесвате или не и чак след това - от физическите му параметри.

 

Винаги може да се желае повече, особено когато става дума за фигурата и килограмите ни - навярно дори и съвършената Адриана Лима ще потвърди този "бъг" в женската психика, но по-важното е първо да се харесаме и заобичаме такива, каквито сме. Най-успешната диета е тази, на която се подлагаме със самочувствието, че дори да я провалим, пак ще си останем красиви, силни и сексапилни!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay