Да подсилим имунната си система

Сезонът на вирусите и настинките е вече в разгара си, затова е важно да се предпазим от неприятните бактерии. Това може да стане много лесно като последваме следните съвети:

 

1. Да напълним резервоара си от витамин D

Слънцето е главният източник на витамин D, но през есента слънчевите дни са лукс. Не пропускайте да уловите топлината на огнената планета винаги, когато имате възможност. От друга страна може да хапнете сьомга или да изпиете една чаша млякото, защото те са богати на полезната съставка. Доказано е, че Витамин D помага на имунните клетки да се справят по-бързо с вирусите.
 

 

2. Да приемаме дневна доза разтворими фибри

Цитрусовите плодове, зеленчуците, ядките и пълнозърнестите храни са богати на тези фибри. Само 25 грама на ден са нужни, за да се предпазим от възпаления и укрепим организма си.

Знаехте ли, че при проведен експеримент с мишки, тези които приемали само разтворими фибри се възстановили от инфекция два пъти по-бързо за разлика от другите, които консумирали смесени фибри?
 

 

3. Да се поддържаме във форма

 Колкото по-малко калории, толкова по-добре, съветват лекарите. Всеки един излишен килограм отслабва имунната ни система. Опитайте се да поддържате теглото си в нормата, за да нямате проблеми с имунитета.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay