Здравословно ли е да си оптимист?

Да си оптимист не е здравословно

Здравословно ли е да си оптимист?

Най-новите изследвания доказват, че някои черти на характера могат да дадат силно отражение върху нашето здраве. Така например оптимистите и позитивно настроените хора са по-склонни към напълняване, отколкото песимистите, коментира вестник "Дейли мейл".


Таблоидът цитира изследване на японски учени от университета Дошиша в Киото, които подложили експериментална група на 6-месечен режим за отслабване, включващ диети и упражнения.

 

Екипът с учудване открил, че веселяците много по-трудно губели тегло. Изследователите констатирали, че оптимистите пет пари не давали за наднорменото си тегло, за външния си вид и лесно се поддавали на хранителни изкушения.

Калифорнийският университет също разгледал под лупа поведението на оптимистите.

 

Американските изследователи установили, че поради природната им дарба да гледат с лека ръка на житейските трудности, позитивно настроените хора били по-склонни да поемат непремерени рискове.

Оттук и перспективата щастливите натури да се споминат по-млади. Явно се оказва, че да си оптимист не е толкова полезно.


Психологът от Станфордския университет Хауърд Фридман изследвал данните на 1500 деца от 10-годишната им възраст до първа старост. Той установил, че хлапетата с по-голямо чувство за хумор живели по-кратко, отколкото по-навъсените им връстници.


Причината? Веселяците по-лекомислено посягали към цигарите и алкохола и по правило си избирали по-рискови хобита.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay