Пазим се от затлъстяване, когато се храним със семейството

Похапването в компания ни пази от затлъстяване

Пазим се от затлъстяване, когато се храним със семейството

Жените, които се хранят сами, без компанията на приятели или роднини, е по-вероятно да имат проблеми с наднорменото тегло, показва проучване на учени от университета в Илинойс.

 

Семействата, които спазват традицията да се хранят заедно, намаляват риска от затлъстяване. Момичетата, особено подрастващите, намаляват вероятността да ядат нездравословни храни, ако ядат със своите родители, показва проучването.

 

Когато са сами, е много по-вероятно да си приготвят нездравословна и високо калорична храна, което оказва негативно влияние не само на фигурата, но и на здравето като цяло. Според изследователите подрастващите момичета, които ядат с родителите си, най-малко три пъти в седмицата, е с около 20% по-малко вероятно да консумират пържени храни, сладкиши, пасти или сладки газирани напитки.

 

24% по вероятно е менюто да е съставено предимно от зеленчуци и плодове. Поради това рискът от затлъстяване и хранителни разстройства намалява с 12%. Резултатите сочат още, че момичетата, които се хранят с родителите си за закуска, обяд и вечеря, рядко използват хапчета за отслабване и прочистване. В резултат на това, те по-малко вероятно е да имат метаболични нарушения и заболявания на сърдечно-съдовата система. Според лекарите, това е особено важно, поради причината, че броят на случаите на детското затлъстяване в последните няколко години се е увеличил три пъти. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay