Функционалност и уют на един етаж

Един етаж е предостатъчен за цяло семейство

Едно обмислено решение винаги в себе си крие история. Така е и с дизайнерското предложение, с което ще ви запознаем днес. То е свързано с къщата и нейния образ в живота ни. Като че ли времето на пететажните дворци с кичозен интериор и триметров дувар поотмина. Сега семействата се стремят към уют и удобство, които са просто функционални, а не - натрапчиви.

Реалността в съвременните взаимоотношения е доста по-различна от едно време. Няма ги огромните фамилии с наследствени къщи и многобройно младо поколение. Днес хората имат по едно, най-много две деца. Те, от своя страна, отиват да учат в друг град или държава при първа възможност. Връщат се за уикендите или по няколко пъти в годината. И нямат намерение да се нанесат отново, щом веднъж са напуснали семейното огнище.

За семействата на новото време са по-подходящи едноетажните къщи. Те разполагат с функционален двор, но по размер са колко голям апартамент. И въпреки това не създават усещането за притиснатост, както жилищата в обща кооперация.

Инженер Елко Бианчини от Braco do Norte, предлага достъпен вариант за архитектурата и интериора на подобна къща. Той оползотворява по най-добрия начин единствения етаж на сградата. Не пренебрегва природата, държи на декорацията, но всичко е практично и удобно. В плана присъства и място за забавление - домашно кино например, трапезария, кухня, три спални и специално място за събирания. Въпреки всичките си компоненти, къщата остава просторна и светла.

Експертът Бианчини е избрал светлите тонове, които позволяват на помещенията да "дишат”. Обзавеждането е в неутрални тонове - тенденция, разграничаваща се от идеята за черна кухня, която наскоро споделихме с вас. Резултатът от намесата на дизайнера може да се опише с две думи: "изтънчен” и "семпъл”. Настилката в трапезарията и кухнята е теракот, в спалните - ламинат, а навсякъде осветлението може да бъде с различен интензитет.

Изчистен и функционален. Това е съвременният перфектен дом. В него с пълна сила важи правилото, че понякога малкото е достатъчно. Вижте всички снимки, за да се запознаете отблизо с идеалната къща на един етаж.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 25.06.2012|12:32
Винаги съм се стремял към уют и удобство, просто функционални неща и тук ги виждам във вашето предложение!Браво,харесват ми!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay