Бъдете креативни, изхвърляйте отпадъците си разделно

Проектирайте своя кофа за буклук

Бъдете креативни, изхвърляйте отпадъците си разделно

За да бъдем съвестни граждани на града и страната си, явно трябва да бъдем постоянно мотивирани от различни каузи, инициативи и конкурси. Но ако това е пътят към разделното събиране на отпадъците, защо не? Българското дружество Екопак обявяви конкурс за дизайн на домашен контейнер за битови отпадъци, съобщават на сайта на организацията.

Всички желаещи да вземат участие в конкурса трябва да са навършили 16 години и да изпратят своите проекти до 10 март 2011 г. Специализирано жури на Екопак ще избере петте най-добри идеи, които ще бъдат представени в сайта на дружеството. Също там всеки ще може да гласува за своя фаворит.

На финала победителят ще грабне сумата от 3000 лв., втората награда е от 1500 лв. и награда на публиката от 500 лв. за проекта, събрал най-много онлайн гласове. Допълнителна награда за победителя ще бъде организираното от Екопак производство на неговия проект.

Целта на конкурса е да се предизвика не само творческото, но и практично мислене на участниците.

Разделянето на отпадъците още от дома ще улесни домакинствата при правилното изхвърляне на опаковките в трите цветни контейнера от общинските системи и ще подпомогне увеличаването на количествата събирани годни за рециклиране суровини.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay