Кой направи така, че да имаме коли с всички екстри?

Излагат в музей най-ценните модели на Porsche

Какво правим днес, когато избираме новия си автомобил? Разглеждаме базовия модел и след това прибавяме всичко онова, което винаги сме мечтали да имаме в колата си - подгряване на седалките, GPS, който ни поздравява, когато тръгваме на път или цвета - о, това убийствено лилаво, което сякаш е измислено само за нас!

Може би обаче не знаете, че тези екстри не винаги са били достъпни. За това да можем да избираме допълнителни подобрения на автомобила си са виновни немците от Porsche, които въвеждат програмата "Porsche Exclusive" преди 25 години. Тя позволявана клиентите да си купят кола от завода с всякакви детайли и подобрения според индивидуалния им вкус и желание - при условие, че това е технически възможно и не нарушава качеството и идеята на автомобила.

За да отпразнува сребърната годишнина на програмата, музеят "Porsche" в Щутгарт ще покаже специалните способности и майсторство на екипа от креативния отдел с изложбата "25 years of Porsche Exclusive". Тя ще стартира на 1 март и ще продължи до 1 май.

Посетителите ще имат възможността да видят едни от най-ценните и уникални модели на компанията, включително Porsche 911 Turbo S 3.6, която през 1997г. стана първата серийна кола на Porsche, прекрачила бариерата от 300км/ч. максимална скорост. Също така ще бъдат показани два автомобила Porsche 911 Speedster от 1995г. и златно Porsche 959, който продължително беше модифициран за член на арабско кралско семейство. Наред с всички изискани и луксозни характеристики  на последният специално доработен автомобил е и ауспухът със златно покритие.

Заедно с изложбата германската компания ще издаде и специална книга по случай 25-та годишнина на отдела по подобренията. 

13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay