7 съвета, които се радвам, че игнорирах, докато бях бременна

Защото не всеки съвет е разумен

7 съвета, които се радвам, че игнорирах, докато бях бременна

Когато забременях всички бяха много щастливи, най-малкото защото това беше дългочакана бременност. Ето защо всички се опитваха да ми дават какви ли не съвети. В началото бях трогната от това внимание, но в един момент започна леко да ми писва. Едни ми казваха какво трябва да ям, други, че не трябва да мърдам от леглото, трети, че не трябва да се обездвижвам.. Направих кратък списък с нещата, които много се радвам, че имах волята да игнорирам. Трябва да се взимат предвид само разумните решения

Яж за двама

Радвам се, че не послушах този съвет, защото нямаше да се случи нищо друго, освен това да стана двойно по-пълна. Придържах се към това, което акушерката ми каза за увеличаване на калориите -100 калории на ден през първото тримесечие, 300 калории през второто тримесечие и 500 калории през последния триместър.

Не вдигай ръцете си над главата

Това ми го казваха старите хора. Старо убеждение е, че ако вдигаш ръцете си над главата пъпната връв ще се заплете, което може да доведе до спонтанен аборт. Заплитането на пъпната връв е свързано с движението на плода, така че съветът е напълно излишен!

Спри да спортуваш

Съпругът ми не можеше да проумее как мога да спортувам при положение, че ми предстои съвсем скоро да родя. Всъщност постоянното движение и незалежаване ми помогна да родя много по-лесно!

Не боядисвай косата си

Всяка жена след третия семестър може да се боядисва, без да има отрицателен ефект за бебчо.

Проверявай всякакви въпроси в Google

Да, признавам си, че пробвах, но получавах толкова разностранни мнения от форумите, че реших да се доверя на книгите и на акушерката ми.

Не стой в близост до работеща микрвълнова печка

Да, всички знаем, че това не е най-добрият начин за претопляне на храна, но , ако стоите до нея, това няма да навреди по никакъв начин на вас и бебчо.

Просто се отпусни

Да, лесно е да се каже, но няма как да си напълно отпуснат по време на бременността. Иска ми се някой да ми беше казал истината, че бременността е периодът, в който си нервиран, всички те изкарва извън строя, но с малко подкрепа всичко ще бъде наред.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

9 4
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay