Жените харесват богатите мъже

Жените обичат мъжете с пари

Жените харесват богатите мъже

Желанието на жените за брак с по-богати и по-добре образовани от самите тях мъже не се е променило, въпреки десетилетията на кампании за равноправие между половете, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от проучване на специалистка от Колежа по икономика в Лондон.

 

Идеята, че на жените не им харесва да бъдат финансово зависими от мъжете е мит, казва авторката на изследването Катрин Хаким.

 

След десетилетия на кампании за равноправие между половете, за много жени е трудно да признаят, че повече искат да бъдат домакини, отколкото да градят собствена кариера. "Въпреки 40-годишните реформи за въвеждането на полово равноправие на работното място, финансовата зависимост на жените от мъжете изобщо не е изгубила своята привлекателност.

 

Желанието на жените по възможност да сключат брак с мъже, които са по-добре образовани и печелят по-добре от тях, се е запазило в повечето европейски страни, казва Хаким. Изследването й е базирано върху анализ на проучвания от цял свят, данни от преброявания на населението и национални проучвания, направени във Великобритания и Испания.

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay