Липсата на сън убива мъжкото либидо

Повече сън, повече секс

Липсата на сън убива мъжкото либидо

За много жени, женени за мъже-работохолици, липсата на интерес в спалнята обикновено е проблем. Учените вече имат обяснение на въпроса с липсата на желание за секс - добрия нощен сън, посочва в. Telegraph.


Ново проучване установява, че мъжете с лош сън имат значително по-ниски нива на тестостерон, което води до липса на сексуално желание. Според експертите, намаляването на нивата на хормона може да доведе до редица други негативни последствия за младите мъже. Освен до намаляване на либидото, будуването води и до слаби репродуктивни качества.

 

Учени от Чикагския университет установиха, че мъжете, които получават по-малко от пет часа сън на нощ за една седмица имат много по-ниски нива на тестостерон, отколкото тези, които си почиват добре през нощта. Тяхното изследване, публикувано този месец в списанието на Американската медицинска асоциация, установи, че нивата на хормона намаляват драстично и стават по-близки до тези на някой 15 години по-възрастен.

 

Това донякъде обяснява резултатите от миналогодишно проучване, според което 75% от британците предпочитат да поспят, отколкото да имат страстни мигове с партньорката си. Все пак няма как да се представят добре в леглото, ако нямат желание за това. Дами, оставете мъжа си да поспи...а пък после да му мисли!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 07.06.2011|13:59
Жалко е младите мъже да не намират време за жените си и да са такива работохолици. Затова има толкова много разводи и жени, които изневеряват на мъжете си. Щом е така, ще има още повече. Не може младите хора да не разпускат и да не се отдават на удоволствия след работа, та те в даден момент ще откачат, ама в буквалния смисъл!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay