7 любопитни факта за Бенедикт Къмбърбач

Бенедикт Къмбърбач е един от най-очарователните хора във Великобритания. Широко признат като съвременния Шерлок Холмс и енигматичния д-р Стрейндж, той е известен със своите интелигентни герои от висшата класа и безпогрешния си дълбок глас.

Наскоро актьорът отпразнува 47-ия си рожден ден. Поради тази причина ви представяме 7 факта за него, които вероятно не знаете:

В началото на кариерата си не харесвал фамилията си 

Къмбърбач имал чувството, че името му може да попречи на кариерата му. Така че, за да играе на сигурно, той започва актьорската си кариера с второто си име Бенедикт Карлтън. Въпреки че Бенедикт мислел, че фамилното му име е ужасно, агентът му го убедил да го използва. За щастие, той го направил и сега това е синоним на неговия изключителен талант и успех в развлекателната индустрия.

Бенедикт искал да стане криминален адвокат

Израснал в семейство на актьори, пътят на Къмбърбач към славата не винаги е бил под светлината на прожекторите. Родителите му, и двамата актьори, не искали той да стане актьор и го насърчавали да търси по-стабилна професия. Това го накарало да мечтае да стане криминален адвокат.

Бих се радвал на представянето в съда, идеята да убеждавам хората, разказването на истории и всичко това. "Мисля, че много адвокати буквално играят в аматьорски драматични общества и са много добри актьори", обяснява Къмбърбач.

Той прекарва една година в Индия, преподавайки английски

Къмбърбач имал свободна година, така че решил да направи нещо страхотно - доброволно се записал да преподава английски в Дарджилинг, Индия. Увлечението му по медитацията и всички тези неща го накарало да отиде на ритрийт с лама и куп други хора. Бенедикт бил поразен от цялото преживяване. 

BBC не смятат, че Бенедикт е достатъчно "секси", за да влезе в ролята на Шерлок

Шерлок Холмс нямаше да е Шерлок Холмс, ако не беше Бенедикт. И макар да е доста смешно да се мисли за това сега, когато той бил избран да изиграе ролята, не всички били убедени, че може да се справи. Би Би Си имали съмнения, защото търсели някой с повече сексапил.

Съавторът на Шерлок, Стивън Мофат, разкрива, че когато е показал предложението си на BBC, те са отговорили: "Вие ни обещахте секси Шерлок, а не него."

Той има рядка генетична мутация

Къмбърбач може да се похвали с доста забавна и безвредна генетична мутация, която включва централна и секторна хетерохромия. В неговия случай всяко око се отличава с множество цветове, със завладяваща комбинация от синьо, зелено и златисто. Нещо повече, дясното му око има отличителна кафява "луничка", характерна черта на секторната хетерохромия, което прави хипнотизиращия му поглед още по-уникален.

Бенедикт не желае да работи по проект, ако колежките му не получават същото заплащане

Равното заплащане в Холивуд се превърна в силно обсъждан въпрос и Бенедикт Къмбърбач не се страхува да изрази твърдата си позиция по въпроса. Той даде да се разбере кристално ясно, че няма да участва в нито един проект, в който неговите колежки, от женски пол, не получават същото заплащане като техните колеги мъже.

"Равното заплащане и мястото на масата са основните принципи на феминизма", казва той.

Родителите на Бенедикт в Шерлок са негови родители и в реалния живот

Тимъти Карлтън и Уанда Вентъм не са непознати в актьорския свят, но много фенове на Шерлок може да ги разпознаят и заради ролята им на родители на Шерлок и Майкрофт.

Въпреки че са негови родители, Къмбърбач разкрива, че не му е било лесно да играе заедно с тях.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay