3 натурални заместителя на захарта

3 натурални заместителя на захарта
Canva

Избягването на прекомерната консумация на захар е свързано с редица здравословни ползи. Често тя е асоциирана с риск от различни хронични заболявания, като диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания, метаболитен синдром и дори рак.

Честата консумация на захар може да подсили натрупването на излишни калории и повишаване на теглото. Ограничаването на захарта може да подпомогне контрола на теглото и предотвратяването на ожиряване.

Ето три полезни или по-натурални алтернативи на обичайната захар:

Мед

Медът е естествен сладък продукт, който съдържа антиоксиданти и има антимикробни свойства. Той може да се използва като заместител на захарта в различни напитки и ястия. Важно е да се ползва с умереност, тъй като съдържа калории.

Стевия

Стевията е растителен екстракт, който е сладък, но с нулеви калории. Този натурален заместител на захарта може да се използва за подслаждане на напитки и ястия. Важно е да се уверите, че стевията, която използвате е чиста и не съдържа добавки.

Кокосова захар

Този вид захар се произвежда от цветовете на кокосовата палма и съдържа някои минерали и фибри. Кокосовата захар има по-нисък гликемичен индекс в сравнение с обикновената захар, което означава, че не води до бърз и висок повишена захар в кръвта.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay