4 начина, по които равните обувки съсипват краката ни

4 начина, по които равните обувки съсипват краката ни
Canva

Лятото е сезонът на джапанките и чехлите. От всевъзможни модерни дизайни до обикновени джапанки, с които ходим на плаж, то този тип обувки могат да бъдат много вредни за краката ни, но и не само!

Носенето на прекалено равни и нефлексабилни обувки през лятото може да има няколко неблагоприятни ефекта върху ходилото и краката. Ето какви са те:

Натоварване на стъпалото и сухожилията

Равните обувки обикновено не предоставят достатъчна поддръжка на стъпалото и водят до амортизация при ходене. Това може да причини натоварване на самото съпало и сухожилията на ходилото, което в крайна сметка може да доведе до подагра, фасциит на ходилото или други видове проблеми.

Болки в краката и коленете

Нефлексабилните обувки не позволяват правилното движение на краката по време на ходене. Това може да доведе до натоварване на краката и коленете и да доведе до болки и дискомфорт.

Влошаване на стойката

Твърдите и равни обувки могат да променят стойката на ходещия, тъй като пречат на естествените движения на краката. Това може да доведе до натоварване на определени мускулни групи и дезбаланси в тялото.

Риск от наранявания

Нефлексабилните обувки могат да увеличат риска от наранявания от изкълчвания и подхлъзвания, тъй като не предоставят достатъчна стабилност и поддръжка на краката.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay