4 полезни свойства на вкусните бадеми

Бадемите са истинска суперхрана

4 полезни свойства на вкусните бадеми

Нямате бадеми вкъщи? Купете си веднага, защото полезните им свойства са безброй. Те служат за страхотно леко похапване и са наистина здравословни. Заменете шоколада и бисквитките с бадеми и ще се почувствате много по-добре. Те са вкусни, хранителни и полезни.

Днес ще ви представим някои от най-полезните им свойства, които ще направят организма ви по-здрав и ще ви заредят с енергия. Заредете се с бадеми и да започваме!

1. Имат високо съдържание на протеини
Всички ядки и семена са отличен източник на протеини, особено за вегетарианците. Разбира се, не е задължително да сте вегетарианци, за да си набавяте протеини от бадемите. Друг източник на протеини е червеното месо, но то съдържа и голямо количество мазнини, което не е полезно за организма. Бадемите имат ниско съдържание на мазнини и ще ви дадат само нужните протеини.

2. Помагат на сърцето
Бадемите поддържат нивото на холестерол в здравословни нива и така помагат на сърдечната дейност и пазят сърцето от болести. Кой не би искал да има здраво сърце? Бадемите намаляват рисковете от сърдечни заболявания и са чудесен източник на ненаситени мазнини, които също са полезни за организма.

4 полезни свойства на вкусните бадеми

3. Съдържат витамини и минерали
Бадемите са отличен източник на витамин Е, магнезий и калий, които са сред основните съставки, от които се нуждае нашият организъм, за да бъде здрав. Витамин Е е страхотен антиоксидант, магнезият спомага кръвообращението, а калият отговаря за кръвното налягане.

4. Засищат и поддържат теглото
Бадемите са чудесна алтернатива на нездравословните закуски. Заменете чипса и шоколада с бадеми, които не само ще ви заситят, но ще ви направят по-здрави и ще контролират теглото ви. Те ще ви заситят и така няма да ви позволят да жадувате за всички онези нездравословни храни, заради които трупате излишни килограми.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay