5 начина да се предпазим от преждевременно раждане

Предпазването от преждевременно раждане е важно за здравето на бебето и майката. Ето пет начина да се предпазим от преждевременно раждане:

1. Редовни прегледи при лекаря

 Посещаването на лекаря по време на бременността е от съществено значение. Редовните прегледи и мониторинг на здравето на бебето и развитието на бременността могат да помогнат да се открият евентуални рискове за преждевременно раждане и да се предприемат съответните мерки.

2. Здравословен начин на живот

Поддържането на здравословен начин на живот е важно по време на бременността. Това включва здравословна храна, физическа активност под ръководство на лекар, избягване на алкохол, тютюнопушене и наркотици, както и управление на стреса.

3. Избягване на инфекции

Инфекциите могат да увеличат риска от преждевременно раждане. Поддържайте добра хигиена, избягвайте контакт с болни хора и следвайте препоръките на лекаря си относно ваксините и превенцията на инфекции.

4. Управление на хронични болести

Ако имате хронични заболявания като диабет, високо кръвно налягане или други медицински проблеми, е важно да се консултирате с лекаря си и да следвате неговите препоръки за управление на тези състояния по време на бременността.

5. Придържане към препоръките на лекаря

Ако лекарят ви предпише лекарства или други мерки, следвайте ги стриктно и се консултирайте с него по всяко време, ако имате въпроси или проблеми.

Помнете, че преждевременното раждане не може винаги да се предотврати, но следването на тези съвети може да помогне да се намали риска и да се подобри здравето на майката и бебето по време на бременността. Ако имате въпроси относно бременността си, консултирайте се с вашия лекар или акушерка.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay