Вредят ли ни дезодорантите против изпотяване?

Вредят ли ни дезодорантите против изпотяване?
Canva

В разгара на горещините търсим всякакви начини да отървем от досадните миризми, причинени от изпотяването. Вечният спор е дали дезодорантите ротив изпотяване представляват риск или не.

Обикновено те са безопасни за употреба и не представят сериозна заплаха за здравето на жените. Въпреки това, има някои съображения, които биха могли да се отнасят към дезодорантите като цяло, независимо от пола. Ето пет примера на потенциални рискове:

Алергични реакции

Някои хора може да получат алергични реакции към съставките в дезодорантите, като например парфюми или консерванти. Това може да причини раздразнение, зачервяване или обриви в зоната на подмишниците.

Изменения в естествената микрофлора на кожата

Дезодорантите могат да променят баланса на бактериите на кожата, включително в подмишниците. В редки случаи това може да доведе до поява на нови миризми.

Раздразнение след бръснене

Ако използвате дезодорант след бръснене на подмишниците, някои съставки в продукта може да причинят допълнителна раздразнителност или дискомфорт.

Съдържание на алуминий

Някои дезодоранти срещу изпотяване съдържат алуминиеви съединения. Въпреки че не е научно доказана пряка връзка, някои изследвания са направени относно възможната връзка между алуминиевите съединения в дезодорантите и увеличения риск от развитие на рак на гърдата. Въпреки това, понастоящем не съществува конкретен научен консенсус относно тази връзка.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay