Ето защо не трябва да пропускате да си поспите повече събота и неделя

Марш по леглата

Ето защо не трябва да пропускате да си поспите повече събота и неделя

След 40 часа работа цяла седмица, е нужно да дадете заслужената почивка на тялото си. Понякога гледаме да свършим повече работа през почините дни и отново се лишаваме от сън. Създайте си навик, обаче, събота и неделя наистина да спите повече, или поне да се излежавайте блажено в леглото! Ето защо е необходимо да го правите.

Това ще ви направи по-щастливи - липсата на сън може да доведе до раздразнителност и неспокойност в едни момент. Затова, не си правете шега с това!

Ще запаметявате и учите по-добре - Когато си е отпочинал, мозъкът Ви работи по-добре и по-бързо. А след толкова часове неуморна работа, определено заслужава награда.

Ще засилите вашата внимателност - Ако сте си недоспали и в събота отново решите да хукнете по задачи от 7 ч. сутринта, то концентрацията Ви ще е намалена и няма да можете да си свършите работата качествено. Затова първо се наспете!

Ще се повиши желанието Ви за секс  - Това особено важи за мъжете. Спането по 5-6  часа в продължение на седмица смъква нивото на тестостерона с 15%. Ето защо си подарете мързеливи почини дни и спане до късно, за да бушувате след това.

Изглеждате по-добре - Здравият и жизнен човек е наспалият се човек. Липсата на сън може да Ви разболее и да направи така, че да не изглеждате много добре.

Сваляте по-лесно килограми - Изгаряте калории, докато спите. В случай, че не давате достатъчната порция  сън на организма си, обаче, това може да го стресира и да доведе до излишни килограми.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay