Как да разпознаете ефектите на наркотика, използван за с*ксуални злоупотреби с жени

Как да разпознаете ефектите на наркотика, използван за с*ксуални злоупотреби с жени
Canva

Живеем във времена, в които дори едно обикновено посещаване на нощен клуб може да завърши като ужасяваща вечер. Особено уязвими сме ни е жените, тъй като никога не знаем какви могат да бъдат намеренията на хората около нас. Небезизвестна практика е "подправянето" на питиетата с наркотик, който има упойващи ефекти, при които жената губи своите вързможности за реакция и се превръща в жертва на сексуално насилие. Затова никога не трябва да оставяте напитката си без надзор, когато се намирате в заведение, независимо дали сте с хора, които познавате.

Едно от веществата употребявано за тези цели е GHB. Ето какво представлява и как да разпознете ефектите му!

Гама-хидроксибутират (GHB) е химично вещество, което се използва като наркотик. Понякога се нарича "течно екстази" или "Г" и е известно и като "сънна сол" поради своите седативни ефекти.

GHB съществува природно в човешкото тяло като невромедиатор и играе роля в регулирането на състоянието на сън-будност. Когато се използва в медицински среди, GHB се използва за лечение на някои състояния като наример, нарколепсия.

Въпреки това, с GHB се злоупотребява и като наркотик, тъй като може да предизвика еуфория, релаксация и даже амнезия. При злоупотребата му може да възникнат сериозни проблеми, включително нарушаване на съзнанието, респираторни проблеми, главоболие и дори кома. Освен това, GHB често се използва за извършване на сексуални престъпления, като се добавя към напитки с цел насилствена сексуална актвност на жертвата.

Заради високия риск от злоупотреба и опасни последици, GHB е класифициран като незаконен наркотик, в много страни и се регулира тясно. Всички форми на GHB, включително и тези, които могат да се намерят в различни продукти, като например определени добавки за фитнес или подобни, могат да бъдат опасни при неправилно използване.

На теория, няма прост начин да определите дали в напитката ви има GHB, освен ако не сте в среда, където напитката ви се тества специално от квалифицирани професионалисти или апаратура. GHB е безвкусен и безцветен, което го прави труден за откриване чрез обикновен вкусов и визуален анализ.

Ето какви са ефектите, които можете да изпитате, ако сте приели този наркотик:

Еуфория: Хората под влияние на GHB, често изпитват чувство на еуфория или приповдигнато настроение.

Отпускане: GHB е известен със своите седативни ефекти, които могат да доведат до почувстване на релаксация и умора.

Край на задръжките: Някои хора могат да започнат да комуникират по-открито.

Сънливост: GHB е познат със своите призпивни свойства и може да предизвика сънливост.

Загуба на координацията: Някои хора могат да изпитат затруднение в контрола на движенията и загуба на координация.

Амнезия: Високите дози GHB могат да доведат до временна загуба на паметта.

Ако мате съмения, че сте жертва на този наркотик, опитайте се да поискате помощ от околните, преди да е станало твъре късно. Помолете някой около вас да се свърже с бърза помощ и дори полиция.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay