Какво означават досадните, тъмни косъмчета по лицето?

Какво означават досадните, тъмни косъмчета по лицето?
Canva

Черните косъмчета по лицето могат да бъдат наистина досадни и не са нещо, за което искаме да мислим. Множество жени се сблъскват с този проблем, но невинаги причината е ясна. Ето малко интересни факти за... космите:;

Космите по тялото са два вида. Vellus окосмяването представлява е много фини косъмчета, които обхващат цялото тяло и често се срещат на брадичката. Също така някои го наричат ​​прасковен мъх и има тенденция да остава къс. Тъй като обикновено е леко оцветен и мек, обикновено не се вижда много и не го усещате, когато прокарате пръста си по кожата си.

Целта на велусната коса е да поддържа топлината в тялото, като същевременно предпазва кожата от чужди нашественици. Покрива кожата като леко, пухкаво одеяло. И все пак, когато откриете произволно тъмно и стърчащо окосмяване по брадичката, това вероятно е крайно окосмяване и е напълно нормално.

Тъмните косъмчета, които излизат по лицата на жените, са често срещан проблем и не винаги са признак на нещо сериозно. Естествено е жените да имат фини и светли велус косми по лицето, които са почти невидими. Но когато тези косми стават по-гъсти, по-тъмни и по-забележими, се hirsutism.

Причините за излизането на косми на лицето могат да бъдат различни и обикновено са свързани с някои промени в хормоналния баланс на организма. Някои от възможните причини включват:

  1. Полицикистозни яйчници: Това е синдром, при който женските хормони се произвеждат в необичайно големи количества.

  2. Промени в нивата на хормоните: Дисбаланът на хормоните, като високите нива на тестостерон, може да доведе до поява на косми на лицето.

  3. Генетика: Някои жени могат да имат семейна предразположеност към по-изразен растеж на косми на лицето.

  4. Възраст: Някои жени могат да забележат по-голямо излизане на косми на лицето по време на преходната възраст или след менопаузата.

Ако забележите ново и необичайно израстване на косми на лицето, може да бъде полезно да се консултирате с вашия лекар или гинеколог. Те ще бъдат в състояние да изследват причината и да ви предложат подходящо лечение или препоръки за управление на проблема.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay