Бременна през лятото

Бъдещи мами, пазете се от жегите!

Бременна през лятото

Да бъдеш майка е най-голямото щастие на този свят. Някои само сме чували това твърдение, а други с гордост могат да се похвалят, че вече го изживяват. Казват, че нищо не е по-прекрасно от усещането да носиш нов живот в себе си, да се грижиш за него и да го пазиш. Една неделима частица, която, след 9 месеца, се превръща в най-красивото малко създание - нашето собствено бебе.

Наясно сме, че бременността рядко минава незабелязано и леко. Оказва влияние, често натоварва всички органи, но едно е ясно - тя със сигурност не е заболяване. За да премине успешно, трябва да спазвате няколко основни правила, част от които са въздържание от алкохол, цигари, физическо и психическо натоварване.

Ако щастието, обаче, ви е сполетяло през лятото и сте преминали през юни и юли, а ви чака и още цял един август, през който се разхождате с около десетина килограма повече, значи имате още няколко закона, с които да се съобразите.

Жегата изтощава организма и е в състояние да му причини редица неприятности. Първото, и основно, правило е да не забравяте за личната си хигиена. Няколко душа дневно не само ще ви освежат и накарат да се чувствате по-добре, но и ще ви предпазят от болести и алергии, предизвикани от мръсотията.

За да се чувствате комфортно в летните горещини, носете леки, ефирни, естествени материи, най-добре в светли цветове, защото те отразяват слънчевите лъчи. Стойте на закрито и избягвайте директното излагане на слънце, особено в най-горещите часове между 10.00 и 16.00. Пийте течности, защото е много важно тялото ви да бъде хидратирано.

Пазете се от слънцето, но не се крийте от него! Учени са стигнали до извода, че децата, родени в късното лято или ранната есен, са по-здрави физически, освен това са по-високи и имат по-широки кости от тези, чийто рожден ден е зимата. Това се дължи на факта, че майката приема големи количества витамин D, който директно се генерира от слънцето. А той, заедно с калция, заздравява костите.

Хубаво е, че през лятото има голям избор на плодове и зеленчуци. Възползвайте се и осигурете на себе си и своето бебе здравословното хранене, от което имате нужда. Не забравяйте, че в последните три месеца от бременността, това, което ядете, се "усеща" и от вашето мъниче, така че разнообразявайте и му предлагайте всевъзможни и полезни ястия.

Знаем златното правило за алкохола, или по-скоро за ограничаването му, но това не значи, че партитата мигновено приключват. Препоръчваме ви нещо вкусно, полезно и изпитано: коктейл, но безалкохолен. Сезонът е подходящ за плодови изкушения, които са не само със страхотен вкус, но и пълни с витамини. Съчетайте полезното с приятното!

Спортувайте, скъпи мами! През лятото имате толкова много възможности - разхождайте се в парка, плувайте, правете аеробни упражнения. Внимавайте с натоварването, обаче - рекорди ще гоните, след като родите.

Много е важно да носите удобни обувки. Вярно, токчетата са стилни и красиви, но не са най-подходящият избор за бременни дами. Първо, можете да си причините травма - една крива плочка може да се превърне в най-голямата ви спънка. При това буквално. Освен това, високите обувки предизвикват болки в кръста, така че най-добре ги забравете за няколко месеца.

По време на бременността голямо внимание трябва да обръщате на краката си, защото, колкото повече теглото ви се повишава, толкова повече се повишава и натоварването, което пада върху тях. За да избегнете подуване, вдигайте краката си, колкото се може по-често - докато сте в офиса, вечеряте или просто пиете разхладителна напитка навън с приятелка.

Най-добрият съвет, който можем да ви дадем, е да се грижите за себе си. Бременността е времето, през което в центъра на вниманието сте само и единствено вие. Възползвайте се от този уникален шанс и си подарете всичко, за което сте мечтали - отидете на масаж, направете си педикюр, прочетете всички онези книги, за които времето все не ви достига. Запомнете това усещане и не забравяйте, че следващата година, по това време, ще си имате малко сладко бебче, което, поне докато поотрасне, ще бъде неизменно до вас.

13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay