Ако обичате салати, но те не ви засищат достатъчно и чувството на глад остава и след консумирането им, то днешната рецепта е точно за вас.
Приготвянето на ястието отнема 15 минути, ако предварително сте сварили месото. Внимавайте с майонезата, защото горещините могат значително да съкратят трайността ѝ.
Приятни мигове в кухнята!
Продукти:
4 ч. ч. сварено, нарязано на кубчета, пилешко месо
1 ч. ч. майонеза
1 ч. л. червен пипер
1 ½ чаша сушени плодове
1 глава лук
½ чаша зелена чушка, ситно нарязана
1 чаша орехи
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В средно голяма купа смесете майонезата с червения пипер и солта. Добавете сушените плодове, зелената чушка, лукът и орехите. Разбъркайте добре и накрая сложете пилешкото месо, като отново разбърквате. Поръсете с черен пипер на вкус, оставете 1 час в хладилника и салатата е готова за сервиране.
Можете да я консумирате директно или пък да я добавите в сандвич.
8 | 4 |