Синият рай

Дънките подлежат на постоянно носене и смели експерименти

Спомняте ли си, когато дънките бяха просто онази дреха, която се подвизава в гардероба ни едва ли не случайно? Обличахме ги, когато ни бе нужно нещо удобно, но те отдавна си извоюваха славата на моден артикул.

Днес носим дънки ден и нощ, на работа, разходка и парти. Понякога дори ни става странно дизайнери от висшата мода да залагат именно на тази дреха като основна в колекциите си. За нас тя е ежедневие.

Дънките са създадени като работно облекло, но през 50-те години на миналия век се сдобиват с популярност сред тийнейджърите. Тогава се появяват и първите, вече исторически, брандове като Levi's и Wrangler. Оригиналните дънкови панталони били направени от 100% памучен плат, но с годините това съдържание се е изменило. Сега се слагат допълнителни еластични нишки за разтегливост или пък специални материали, които правят дънките прилепнали.

Те са много популярни, и то по целия свят. Присъстват на пазара във всякакви стилове и цветове. Безброй са модните къщи, които са ги включили в колекциите си, независимо за кой сезон правим обобщение.

Нашето предложение е да бъдете по-смели при носенето на деним. Класическата комбинация дънки плюс блуза е доста скучна, не мислите ли? Поне в свободното си време може да експериментирате. Дънкова риза и къси панталонки от същия плат. Обувки с такъв десен и рокля с дънкова яка. Вече има дори и булчинска рокля от деним! Стига да съберете смелост.

На последното шоу на тийнейджърския Vogue моделите показаха много възможни комбинации. Tommy Hilfiger залага именно на денима като водеща материя за следващата пролет. А в блоговете има достатъчно примери за чудесни съчетания.

Топката е във вас. Ако имате нещо дънково, каквото и да е, и не сте го носили отдавна – сега му е времето. Всъщност колкото по-старо е, толкова по-актуално, тъй като дизайнерите вече обявиха тенденцията в денима за колекция Пролет/Лято 2012 - "назад към 70-те".

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 19.09.2011|11:03
Дънките са винаги актуални и модерни, затова и всеки залага на тях, когато се чуди какво да облече. В почти всеки брой на женските списания се предлагат различни и свежи комбинации на деним с всякакви аксесоари и други дрехи, от които можем да почерпим множество идеи. Не трябва да спираме да експериментираме с външния си вид, какво по-хубаво забавление от това? :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay