Златните правила в облеклото за интервю за работа

Какво да облечем на интервю за работа?

Златните правила в облеклото за интервю за работа

Като успели и интелигентни жени знаете стандартните препоръки относно облеклото за интервю за работа – сравнително консервативно, безупречно изгладено и без прекалено много аксесоари. Изберете нещо, което ви е удобно и ви дава самочувствието на професионалист. Дрехите ви трябва да изпращат съобщението, че сте наясно с това, което компанията и позицията, за която кандидатствате, предполагат и че точно вие сте подходяща за работата. Независимо, че изискванията на компаниите се различават има няколко правила, които винаги е добре да спазите, докато избирате тоалета си за интервюто.

 

Истина е, че не облеклото ви ще спечели желаната работа, но определено може да впечатли интервюиращия и да ви извоюва по-изгодни позиции на пренаситения пазар на труда, където вече всичко в важно. Личният стил определено е плюс, само се постарайте да не излезете от рамките и изискванията на ситуацията. Проучете компанията и използвайте личните си знания за определената позиция, за да се облечете възможно най-подходящо за интервюто. Не забравяйте, че никога няма да получите втори шанс да направите първо впечатление на интервюиращия, затова се постарайте да се представите максимално добре. Подходящото облекло изпраща съобщението, че уважавате компанията и традициите в нея и че държите да направите добро впечатление.

 

Класическият черен костюм винаги е добър избор. Може да бъде носен във всякаква среда и да бъде комбиниран с различни ризи, според личните ви цветови и стилови предпочитания. Полата трябва да бъде с дължина около коленете, не по-къса. Не забравяйте, че винаги, когато седнете тя се набира малко и ако е по-къса ще трябва постоянно да я дърпате надолу, което би било дразнещо и неудобно.

 

Заложете на женствени и нежни бижута. Аксесоарите не бива да разсейват, така че избягвайте големи и шумни колиета, гривни и обици.

 

За да допълните перфектната си визия изберете класически черни обувки на средно висок ток, които са елегантни и удобни и изчистена чанта в подходящ цвят и стил.

 

Независимо дали имате къса или дълга коса, заложете на подредена и прибрана прическа, така че върху лицето ви да не падат кичури, за да не се налага постоянно да ги приглаждате. Това само би изнервило и разсеяло интервюиращия.

 

И все пак не забравяйте да се подготвите за интервюто, на което отивате, защото дори перфектният тоалет да ви спечели изгодни позиции, вие трябва да демонстрирате професионализъм и компетентност. Успех!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 11.12.2010|11:21
Чудесни съвети!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay