Мистър iTunes уби добрата стара музика

Кой погуби уокмена?

Музиката не е, кaквато беше, а това най-добре го знаят старите рок кучета. Няма как да извадим от техните редици Джон Бон Джоуви, който не спира да прави все по-идилични албуми, вече повече от 25 години. И хич не му пука, че светът не е същият и сякаш вече не вярва по оня начин - нито в любовта, нито в музиката като нещо, което ще го облагороди и одухотвори.

Фронтменът и съзадател на Bon Jovi наскоро отправи много смели думи към Стийв Джобс, един от създателите на Apple и човекът, който помогна да се роди iТunes.

"Днес децата не знаят що е то музика и емоцията от това да сложиш слушалките на ушите си и да увеличиш максимално звука. Те не излизат от вкъщи, където плейърът сам превключва песните, а комютъра управлява не само музикалния им вкус, но и живота им... Стив Джобс е лично отговорен за смъртта на музиката."

Нелеки обвинения от Джоуви, който често е обвиняван в прекомерен романтизъм. И този път критиците го нападнаха:"Може би няма да бъде лошо ако той осъзнае, че технологиите са измислени, за да служат на индустрията и изкуството, а не обратното." Или може би всичко е въпрос на гледна точка?

"Не искам да звуча като старчок, но аз всъщност съм доста стар", разголва душа красавецът. Освен суетник обаче, Джон е тотален меломан и завинаги влюбен не само в себе си (както неведнъж сме чували), но преди всичко в музиката и в онези стари времена, когато най-добрият приятел на човека беше уокмена.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay